General Glasnović dobio neočekivanog saveznika; dr.sc. Mate Kapović optužio Glavaševića!

Nakon što ga je Željko Glasnović optužio da je jedan od kolovođa prosvjeda na Filozofskom fakultetu, Bojana Glavaševića sada kritiziraju i s druge strane. Odnosno, predbacuju da je zapravo bio na Previšićevoj strani, jer je kao asistent na Filozofskom zagovarao suradnju s Katoličkim fakultetom, piše Telegram.

Glavaševićev ‘vatreni govor’

“Kolega Glavašević ne samo da nije nikakav prikriveni kolovođa pobune na FF-u, nego je, kada se proljetos glasalo o ugovoru s FF-om na Odsjeku, ne samo glasao za “suradnju” s KBF-om, nego je tome u prilog održao i vatreni govor od nekoliko minuta (što se zacijelo može provjeriti i u zapisniku s dotičnoga sastanka Odsjeka za lingvistiku, a to mogu potvrditi i tamo prisutni studenti i drugi). Stoga moram oštro osuditi ovakve Glasnovićeve eklatantne neistine”, objavio je Mate Kapović, profesor na Filozofskom i član Radničke fronte, na svojem Facebook profilu.

Nije to bio vatren govor, nego pitanje

Razgovarali smo s Glavaševićem, koji ovakve navode, barem dijelom, demantira. “Ono što je kolega Kapović napisao je jednim dijelom istina, a puno većim dijelom interpretacija. Bitno je naglasiti da se na spomenutoj sjednici Odsjeka za lingvistiku glasovalo o novim prijedlozima sporazuma o suradnji nakon što su stari bili raskinuti, a ne o ugovorima kao što on to u svojoj objavi piše”, pojašnjava u razgovoru za Telegram.

Nastavlja kako je ono što se naziva vatrenim govorom zapravo bilo njegovo postavljanje pitanja o tome može li se glasati odvojeno o svakom prijedlogu sporazuma. Pročelnica odsjeka, koja je tada bila i prodekanica, na to mu je odgovorila negativno.

Podržao KBF, ali u paketu drugih sporazuma

“Podsjećam da se u tom trenutku glasovalo o paketu prijedloga sporazuma unutar kojih je bio i ovaj s KBF-om. Pitao sam također je li moguće dati opaske Vijeću fakulteta uz rezultate glasovanja na što sam isto dobio negativan odgovor. Dakle, nikakve primjedbe nisu bile moguće”, pojašnjava budući saborski zastupnik SDP-a.

Odlučio je stoga, kaže, podržati paket prijedloga. “Zaključio sam da kada je sve to tako, da bi ovaj paket prijedloga trebalo podržati iako se ne slažem s nekim njegovim dijelovima, zbog toga što je unutar paketa bilo četiri druga prijedloga sporazuma s drugim fakultetima koja smatram da su dobri i bilo bi mi žao da oni propadnu.” Osim toga, kaže Glavašević, na tom sastanku je rečeno da će o svemu ionako još jednom raspravljati Vijeće fakulteta i da će stav Odsjeka moći iskomunicirati kasnije.

Na drugom glasanju je bio protiv

“Dakle, ja nisam podržao ugovor s KBF-om, podržao sam paket prijedloga sporazuma o kojima se glasovalo. ‘Vatreni govor’ je zapravo bilo informiranje o mogućnostima glasovanja zasebno o svakom sporazumu. Na drugom glasovanju koje smo imali nedavno na zadnjoj sjednici Odsjeka, a na kojemu smo glasovali zasebno o svakom prijedlogu ugovora, glasovao sam protiv prijedloga ugovora s KBF-om, a ostale ugovore sam podržao”, rekao nam je Glavašević.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...