MODES Rudolfa Dvorskog pozvao: “Glasujte za one koji zastupaju socijalnu sigurnost, domoljublje, nacionalni interes…”

MODES, odnosno bivši pravaši predvođeni Rudolfom Dvorskim, nakon puno odgađanja i novinarskog nagađanja napokon su najavili kome oni daju svoj glas i svoju preporuku pred nadolazeće izbore. Iako se mnogo šuškalo kako će odabir Dvorskog biti Most, ispostavilo se da jasne smjernice MODES nije dao, već je dao iskrenu preporuku građanima da glasuju srcem i glavom. Ovo je njihov dopis.

Na 2. sjednici Predsjedništva stranke Moderna demokratska snaga – MODES održanoj 5. rujna u Zadru donesena je odluka o preporuci članovima i simpatizerima za glasovanje na predstojećim parlamentarnim izborima. Naime, kako je registracija stranke u Ministarstvu uprave okončana tek nakon roka za predaju kandidacijskih lista za prijevremene parlamentarne izbore, MODES ne izlazi na izbore, ali kao odgovorna politička stranka MODES poziva sve građane RH da izađu na izbore i glasuju.

Temeljne vrijednosti navedene u Statutu i Programu rada, a koje MODES zastupa u svom djelovanju su: zaštita i promicanje hrvatskih nacionalnih interesa, zaštita doma i obitelji kao temelja hrvatskoga društva, dostojanstvo života, pravna i socijalna sigurnost, domoljublje i zaštita stečevina Domovinskoga rata, djelovanje na demokratskim načelima i zaštita ljudskih prava, opće dobro kao temelj političkoga djelovanja te promicanje znanja i kvalitete.

Budući da, nažalost, ne prepoznajemo kako ijedna stranka u potpunosti zastupa (i pogotovo provodi) ove vrijednosti (iako je jasno da postoje velike razlike u stupnju koliko se pojedina približava ovim našim vrijednostima), MODES poziva svoje članove i simpatizere te sve građane RH da svakako iziđu na izbore te svoj glas daju preferencijalno prije svega vrijednim pojedincima u čijem dosadašnjemu djelovanju prepoznaju istinsko zastupanje gore navedenih vrijednosti. Time želimo promovirati osobnu odgovornost pojedinca u politici i podržati one koji zavrjeđuju naše povjerenje.

Vođeni gore navedenim vrijednostima osnovni ciljevi djelovanja MODES-a su: poticanje i provođenje sustavne politike demografskog oporavka i općega razvoja Republike Hrvatske, ravnomjerni regionalni razvoj i daljnja decentralizacija države uz osnaživanje lokalne i regionalne samouprave u smislu delegiranih ovlasti i financijskih sredstava, osiguravanje primjerenoga životnoga standarda svih građana, promicanje socijalne osjetljivosti i solidarnosti te zaštita prirodnih bogatstava i okoliša u cjelini.

Nadamo se da će buduća Hrvatska Vlada biti stabilna te da će prepoznati važnost gore navedenih vrijednosti i ciljeva kao temelja budućnosti RH. MODES je spreman takvoj vladi ustupiti svoje razrađene stranačke programe na provođenje, bez ikakvih uvjeta, a sve u svrhu demografskoga oporavka, zaštite nacionalnih interesa, pokretanja gospodarstva i poboljšanja standarda građana.

Predsjednik MODES-a
Rudolf Dvorski

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...