U vojarni Zemunik prosljavljen Dan vojne kapelanije sv. Gabrijela Arkanđela

U vojarni u Zemuniku proslavljen je 29. rujna Dan vojne kapelanije sv. Gabrijela Arkanđela. Svečano misno slavlje predvodio je vojni kapelan Pomorske baze Split-Lora otac Jozo Mravak u zajedništvu s mjesnim dekanom i kapelanom Ivom Topalovićem te svećenicima Vojnog ordinarijata i Zadarske nadbiskupije.

Čestitajući blagdan zaštitnika vojarne “Zemunik”, otac Jozo Mravak rekao je kako nam u traganju za istinom i odgovorima umnogome mogu pomoći arkanđeli Mihael, Gabrijel i Rafael kao časni uzori borbe za pravdu, istinu i Boga, a danas više nego ikad prije svijetu su potrebni ljudi ustrajnosti i hrabrog svjedočenja žive vjere.

– Bog nas je na čelu opečatio da budemo svjedoci i vjesnici Božje istine i po uzorima mučenika Gabrijela i ostalih arkanđela, ali i žrtve hrvatskih branitelja. Budimo čvrsti i vjerni u Isusu Kristu, poručio je otac Mravak.

Obilježavanju Dana vojne kapelanije nazočili su pripadnici postrojbi OSRH iz zemuničke vojarne predvođeni zapovjednikom 93. zb i vojarne “Zemunik” brigadirom Karolom Lučanom, a slavlje je uveličao pjevački zbor molitvene zajednice Marijina legija iz Zadra.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...