U Obrovcu otvorena izložba fotografija Majstorska cesta

˝Majstorska cesta˝ naziv je izložbe fotografija čije je otvorenje upriličeno minuloga četvrtka 27. listopada 2016.godine u Gradskoj knjižnici i čitaonici u Obrovcu. Izložbu je vrlo nadareno i uspješno organizirala Udruga ˝Foto video film atelje˝ iz Karina, a na istu se odazvao veliki broj zainteresiranih posjetitelja, ljubitelja živopisnog materijala, stvarnih zapažanja, prirodnih ljepota, vrhunski snimljenih foto objektivom i tehnički dotjeranom kvalitetom preneseno na uvid uramljen okvirom kao umjetnička fotografija neodoljiva oku, neutaživa znatiželji i primamljava čak i najkritičnijem odabiru.

Predsjednik spomenute udruge Mario Vukelić nije skrivao svoje zadovoljstvo ovom nadasve uspješnom akcijom, otkrivši okupljenim posjetiteljima kako je do sada realizirano i organizirano šest radionica, kroz koje su članovi udruge malo plovili brodom, podosta pješačili, penjali se poput pravih planinara, a i puno više se vozili automobilom. Vukelić je naglasio kako je ovom izložbom, zapravo, zaključena njihova prva godišnjica rada, i obilježen njihov prvi rođendan.

Naravno da su to brojni posjetitelji znali pozdraviti i podržati njihove aktivnosti velikim pljeskom i potporama koje su prenijeli za nastavak uspješnoga djelovanja. Naime, upravo na dan otvorenja ove izložbe, bila je točno godišnjica osnutka udruge građana ˝Foto video film atelje˝ u Karinu, kada je grupa entuzijasta 2015. krenula u ovu avanturu. Upisom u Registar udruga RH 11.veljače 2016.godine, stekli su status pravne osobe.

Inače, ciljana grupa udruge jesu prvenstveno djeca i mladi osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta, kojima se pruža mogućnost provođenja slobodnog vremena na jedan kvalitetan i napose koristan način, čime koriste priliku, zanimljivim pristupom zadovoljiti vlastite sklonosti i razviti kreativne sposobnosti.

U radu se, kaže predsjednik Mario Vukelić, najčešće koristi kombinacija radioničkog tipa rada, vježbi i demonstracija, usmenog izlaganja i razgovora, suradničkog, te učenja otkrivanjem. Program udruge ostvaruje se organizacijom i provođenjem tečajeva, radionica, predavanja, projekcija, izložbi, natjecanja, natječaja i stručnih usavršavanja.

Našim radom, nastavlja Vukelić, nastojimo mlade “odvući” od ulica i modernih pošasti koje su prisutne na svakom koraku te im pružiti mjesto gdje će se ugodno osjećati i kreativno se izraziti.

Otkrio nam je kako su se do sada prijavili na sedam foto natječaja, kao i tri foto natječaja za mlade, kada su odabirom stručnoga žirija, njihovi radovi uvršteni u uži izbor i to u veoma jakoj i brojnoj konkurenciji. Predsjednik udruge Mario Vukelić ne skriva zadovoljstvo i itekako je ponosan na svoje mlade članove koji su svojim radom i angažiranjem izborili znakovito mjesto i poziciju u krugovima profesionalaca, po njemu, itekako zasluženo.

Valja istaknuti kako je ˝Foto video film atelje˝ imao i izložbu fotografija na temu ˝Kulturna i povijesna baština˝, koja je bila otvorena cijele sezone u prostorijama Mjesnog odbora Karin te je privukla pozornost velikog broja građana. Bitno je svakako još nešto napomenuti, ova izložba u Obrovcu pokazala je fotografsku umješnost i inspiriranost troje maloljetne djece, Ivana Ilića, Tatijane Kalate i Tine Grgurić, te dvojice najstarijih i najiskusnijih Maria Vukelića i Nenada Stojanovića.

Predsjednik udruge Mario Vukelić nije propustio priliku naglasiti kako je udruga mala, ali je i izrazio žaljenje zbog sveprisutnog nedostatka osnovnih sredstava za daljni i još kvalitetniji rad. Isto tako, zahvalio se Gradu Obrovcu koji je pružio potporu u realizaciji izložbe, kao i domaćinu, Gradskoj knjižnici i čitaonici Obrovac na prostoru i pomoći pri postavljanju izložbe. Za sve one koji nisu imali priliku biti na otvorenju izložbe fotografija, iste mogu pogledati svakim danom do 10.studenog 2016.godine. Sami posjetitelji i na otvorenju izložbe, ali i svi oni koji će naknadno posjetiti prostorije Obrovačke Gradske knjižnice i čitaone, moći će se upisati u knjigu dojmova te prenijeti svoja zapažanja, što će svakako koristiti udruzi u planiranju i kreiranju njihovih daljnjih aktivnosti. Želimo im od srca sve najbolje.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...