Zadranin Livaković sutra ima priliku dokazati zašto treba biti prvi golman Dinama

U subotnjem okršaju protiv Intera (Zaprešić, 15 sati), na Dinamovim će vratima opet biti Dominik Livaković! Nakon što je Šemper branio protiv Cibalije (dobro) i Bjelovara (loše), trener Ivajlo Petev opet će rotirati i dati priliku Livakoviću, koji je bez pravog razloga i ostao bez “jedinice”, nakon što je tri utakmice (Hajduk, Slaven Belupo, Sevilla), ili 16 dana (od 2. do 18 listopada), živio kao Dinamov prvi vratar, piše Večernji.hr

– Trener vratara Silvije Čavlina rekao mi je nakon Seville da se malo odmorim, da se posvetim više treningu i da će Šemper dobiti priliku – rekao nam je Livaković na početku razgovora.

Jeste li bili umorni, jeste li se tako osjećali?

– Ma ne… Gledajte, trener je tako odlučio, mijenjamo se na vratima i možda nije loše da obojica dobivamo podjednake prilike. To je u redu, obojica dajemo sve od sebe i na treninzima i na utakmicama, možda je to i bolje nego da je jedan od nas dvojice siguran, jer smo sad obojica stalno napeti.

Ne mislite, dakle, da trener nema povjerenja u vas?

– Ne, ni slučajno. Općenito imam sjajan odnos sa svim trenerima.

Nekim bi vratarima bilo draže da im se kaže kako nisu u prvom planu nego da ih se ovako drži u neizvjesnosti! Vi očito ne pripadate toj kategoriji vratara…

– Ha, ha… Više volim neizvjesnost nego da sam “zabetoniran” na klupi!

A jeste li zadovoljni svojim obranama u tri utakmice na plavim vratima?

– Načelno jesam. Tko zna, možda sam mogao kod onog gola Seville stajati malo više lijevo, ali to je pitanje trenutka, djelića sekunde…

Hoćete li braniti u Zaprešiću?

– Hoću, vjerojatno hoću. Još ranije mi je rečeno da ću se odmoriti dvije utakmice i onda se vraćam među vratnice. Neću biti nervozan, ne razmišljam o mogućim pogreškama, ne opterećujem se time.

Ova neizvjesnost oko jedinice nije, dakle, negativno djelovala na vas?

– Ne. Iskoristio sam to vrijeme za pojačani rad na treninzima, možda mi je to čak i dobro došlo, jer u ritmu utakmica srijeda-subota nema vremena za takve, jače treninge.

Prije dva mjeseca bili ste nezadovoljniji nego sad, rekli ste tada, naime, da ste očekivali kako ćete biti prvi vratar…

– Kad sam došao, slomio sam prst i to je utjecalo na moj status. K tome, dugo nisam bio na klupi, jer sam stalno branio u Zagrebu četiri sezone, pa mi je to u početku bilo malo čudno. Ali, i to sjedenje na klupi dobro je iskustvo…

Svidjela vam se klupa!?

– Ha, ha… Ma nije mi se svidjela, ali sam shvatio da moram biti strpljiv.

Dinamo je od početka sezone promijenio četiri vratara – Ježina, Eduardo, Šemper i vi, ali još se ne zna tko je prvi vratar?

– Trener najbolje zna kako će nas “vagati”. Očito je da i on voli kad su mu vratari stalno napeti i obojica spremna za iskušenja – kaže Livaković, osvrnuvši se i na šest bodova prednosti Rijeke.

– Nije to ništa strašno, dostižna je to prednost. Iskoristili su sve naše slabosti, drže dobru formu, ali nema te forme koja može vječno potrajati! Eto, već u nedjelju Riječani gostuju u Kranjčevićevoj kod Lokomotive, lako bi tu mogli kiksati! Ići ću na tu utakmicu, navijat ću zdušno za lokose – zaključio je Dominik.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...