Čitateljica: Romi “napastuju” ljude na Kalelargi, traže od njih novac!

Naša vjerna čitateljica obratila nam se s problemom koji uz nju muči poveći broj naših sugrađana, budući da se o njemu priča, što po društvenim mrežama, što po medijskim objavama.

Naime, grupa mlađih Roma svakodnevno po području Poluotoka, a najviše na Kalelargi, od Zadrana traži novac poprilično nametljivim metodama. Pod izlikom kako traže pomoć za nezbrinutu djecu ili pak Udrugu gluhonijemih varaju građane pretvarajući se da ne čuju, a omiljena mjesta su im oko bankomata, dok za žrtve biraju uglavnom starice kojima blokiraju prolaz dok im ne daju novac.

Naša čitateljica sama se uputila u misiju provjeravanja istinitosti njihove priče te ih je, sasvim očekivano, uhvatila u međusobnom razgovoru, unatoč činjenici da su, navodno, gluhonijemi.

Ovakav vid prevare u pravilu nije drag ni organima reda i mira, no za sada ovi prevaranti prolaze bez sankcija. Dakako, valja napomenuti kako nije cjelokupna romska populacija koja živi u Zadru i okolici problem, ali ovakvi slučajevi bacaju negativno svjetlo na čitavu etničku zajednicu.

Dok se problem ne riješi, dragi Zadrani, čuvajte svoju imovinu i ovakve i slične slučajeve svakako prijavljujte policiji.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...