Fotogalerija: Mtb štafeta Musapstan

U nedjelju 27.11. pod pokroviteljstvom zadarske gradske uprave i u organizaciji Biciklističkog kluba Zadar održano je biciklističko štafetno natjecanje na prostoru park šume Musapstan u Zadru.

Ukupno je nastupilo 116 biciklista podijeljenih u 29 štafeta po 4 sudionika. Najuspješniji su bili članovi Bbk Orlov Krug iz Vodica ispred Bk Kairosa iz Trogira i prve štafete Bk Zadra. Četvrto i peto mjesto koje se također nagrađivalo pripalo je Bk Fortici iz Šibenika i prvoj postavi Bk Primoštena.

Karakteristika ovog štafetnog natjecanja je bila da drugu izmjenu vozi ženski član ekipe, a to je u prvoj postavi Bk Zadra bila Maja Perinović, zadarska juniorka koja je svojim rezultatima obilježila 2016. godinu. Maja je i ovom prilikom dokazala svoju kvalitetu i osmo mjesto sa kojeg je startala pretvorila u prvo. Bk Zadar je vodio i nakon treće izmjene koju je odvozio Ivan Grgić, no do kraja četvrte izmjene minimalna prednost se ipak istopila i zadarski favoriti su završili kao treći.

Zato je u konkurenciji mladih štafeta do 15 godina pobjeda pripala prvoj postavi Bk Zadra predvođenoj trostrukim državnim cestovnim prvakom Oliverom Gojkovićem koji je sa fantastičnim vremenom od 17:40 na stazi kroz musapstansku šumu dugoj nešto manje od 9km u svojoj prvoj izmjeni pokazao da se odlično snalazi i u mtb uvjetima.

Među štafetama preko 50 godina starosti prvi su bili članovi Bbk Faros dok su zadarske rekreativne biciklističke legende Nebojša Bakula, Slavko Kulaš, Zdenko Mišković i Luka Jakovljević bili drugi.

Iako je samo natjecanje počelo okupano jesenjim suncem pred sam kraj priredbe kiša je malo pokvarila ugođaj, no svi sudionici su uspješno došli do cilja te su nagrade i topli obroci ipak podijeljeni pod kišobranima.

Organizacijom natjecanja Bk Zadar je pridonio tjednu u kojem se obilježavao Dan grada i blagdan Sv. Krševana, a s obzirom na zanimljivost natjecanja i veliki odaziv svih klubova iz Dalmacije štafeta na Musapstanu će postati tradicionalna.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...