Ne daju zadarski HDZ-ovci na svog šefa; “Prije bih dao ruku u vatru za njega, nego za sebe!”

Prije godinu i pol dana, kada je podignuta optužnica protiv Božidara Kalmete, zadarski je gradonačelnik kazao kako će, ako se ista potvrdi, dati ostavku na sve stranačke dužnosti. Danas, kada je ona u cijelosti potvrđena od strane zagrebačkog Županijskog suda, to nema namjeru učiniti.

A što na ovu temu kažu neki od istaknutih zadarskih HDZ-ovaca provjerili smo dok je informacija kako će se njihovom šefu suditi radi sumnje u izvlačenje višemilijunskih iznosa iz Ministarstva prometa, Hrvatskih cesta (HC) i Hrvatskih autocesta (HAC), još svježa.

Joso Nekić, predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Zadar: 

Smatram da Božidar Kalmeta ne treba dati ostavku. Osobno ga poznajem godinama i mogu kazati da je on jedan vrijedan i pošten čovjek. Prije bih ruku u vatru dao za njega, nego za sebe. Držim da je nevin, a uz to smatram kako pravosuđe ne smije regulirati politički život. Imamo brojne primjere gdje su ljudi bili osramoćeni, stigmatizirani, izbačeni iz društva, a sud ih je na kraju proglasio nevinim. Nitko im nije kazao “oprosti”. Dakle, dok god se netko ne osudi ili proglasi nevinim, o nikakvim ostavkama ne treba govoriti.

Grozdana Perić, saborska zastupnica HDZ-a: 

Ne mislim da Kalmeta sada treba napustiti funkcije koje obnaša, jer optužnica je potvrđena, ali on nije optužen. Ništa još nije konačno, dokazano, pa polazim od one da “nitko nije kriv dok mu se ne dokaže”. Potvrda optužnice neće se negativno odraziti na lokalne izbore, jer pokazali smo dovoljnu snagu i na zadnje održanim parlamentarnim izborima, kada nam je upravo gospodin Kalmeta bio velika podrška. Dugo ga poznajem i mogu reći da se u javnosti uvijek jako dobro držao i nosio s optužbama, ali isto tako vjerujem da je u sebi štošta proživljavao…

Davor Lončar, saborski zastupnik HDZ-a: 

Ostavka? Kratko – ne! Bez obzira na sve podizanje optužnice je početak, do dokazivanja je dug put. Mogu se spominjati moralne obveze, političke, ali ja se pitam, što ako netko da ostavku, a na kraju mu se dokaže nevinost?

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...