Otvorena izložba radova likovne sekcije Atletskog kluba Alojzije Stepinac Zadar povodom Dana grada Zadra

U prostoru Gradske straže Narodnog muzeja Zadar danas je otvorena izložba radova likovne sekcije Atletskog kluba Alojzije Stepinac Zadar povodom obilježavanja Dana grada Zadra.

Atletski klub Alojzije Stepinac Zadar osnovan je 2006. godine na inicijativu Slobodana Mijolovića i Mate Bulića. Klub okuplja djecu i mladež svih dobnih uzrasta od predškolaca do veterana. U klubu postoji nekoliko sekcija, osim atletike, kroz klub djeluje i radi likovna sekcija, foto sekcija i eko sekcija u koju su uključeni članovi kluba.

Zahvaljujući ravnateljici Narodnog muzeja Zadar, Renati Peroš koja podupire suradnju sporta i kulture klub redovito sudjeluje u kulturnim manifestacijama. Ideju likovne radionice dala je Alma Zedenik koja 2-3 puta tjedno vodi radionicu u sklopu kluba sa željom da sekcija preraste u vlastitu udrugu koja će voditi likovne i kulturne aktivnosti u suradnji s klubom.

Klub je kroz godine sudjelovao na različitim sportsko kulturnim manifestacija: promotivno trčanje od muzeja do muzeja u sklopu manifestacije Noć muzeja, suradnja s OŠ Zadarski Otoci pri organiziranju Zadarske alke, likovna radionica povodom olimpijskih igara u Riju u sklopu Županijskih dana, atletska utrka “Pozdrav domovini” povodom Dana domovinske zahvalnosti, tradicionalna Božićna utrka “Pero Mazija”.

Izložba se može posjetiti do 24. studenog, 2016. godine.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...