PD Zavrh u humanitarnoj akciji prikupljanja potrepština za korisnike Staračkog doma bolnice Ugljan

U sklopu programa „Prosinac u Preku“, nedavno osnovano otočno Planinarsko društvo Zavrh organizira humanitarnu akciju u kojoj se prikupljaju  higijenske potrepštine za korisnike u Staračkom domu u sklopu Psihijatrijske bolnice Ugljan, pišu Naši školji.

Kako nam je kazala Lucija Marđetko, u posebno označenim kutijama, postavljenima u trgovinama i kafićima u Preku, mogu se ostaviti novčani prilozi i šamponi, sapuni, gelovi za tuširanje, higijenski ulošci, vlažne maramice, paste i četkice za zube, oprema za brijanje…

– Akcija traje od 27. studenoga do 9. prosinca, a u subotu, 10. prosinca, darove ćemo odnijeti u bolnicu. Dobrodošle su i donacije voća, limuni, naranče, mandarine, jabuke, banane, keksi i kolači. Unaprijed se zahvaljujemo svima koji će se odazvati ovoj humanitarnoj akciji i pomoći onima kojima je doista najpotrebnije – našim starim i nemoćnim sumještanima, ističe Lucija te dodaje da PD Zavrh organizira i koledu, stari i pomalo zaboravljeni običaj paljenja božićnog krijesa.

– Velika nam je želja ovoga Božića vratiti koledu u Preko, da nam mjesto oživi barem u vrijeme adventa, ali i da se očuva naša bodulska tradicija. Pozivamo stoga sve koji dijele naše želje da nam se priključe 23. prosinca od 16 sati na parkiralištu bivšeg hotela u središtu Preka, najavljuje Lucija Marđetko.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...