Zlatni dupin u Splitu; Dva treća mjesta i četiri odličja za plivače i plivačice PK Zadra

U organizaciji P.K. POŠK SPLIT 05. i 06.11. održano je 23. plivačko natjecanje za mlade plivačice i plivače, ZLATNI DUPIN. Natjecanje je organizirano na 25 m bazenu Poljud Split a nastupilo je ukupno 288 natjecatelja iz 14 klubova i to 11 iz RH i tri kluba iz BIH. Plivalo se u 3 dobne kategorije a PK Zadar je najuspješniji bio u kategoriji A (plivači 2005. i plivačice 2006.)

Za PK Zadar plivalo je ukupno 39 plivačica i plivača koji su isplivali vrlo dobre rezultate i puno osobnih rekorda. Najbolji mlađi kadeti, Mihovil Kozulić i Lucija Klasić, isplivali su četiri odličja i oboje uzeli 3. mjesto u ukupnom poretku najboljih plivača u kategoriji.

Lucija Klasić osvojila je srebrno odličje na 100 m slobodno (1.13,91) i brončano odličje na 100 m leđno(1.27,31) a Mihovil Kozulić srebrno odličje na 100 m leđno (1.16,19) i brončano odličje na 100 m mješovito (1.18,83).

I u ostalim disciplinama koje su plivali ostvarili su vrlo dobre rezultate i bili po dva puta na četvrtim mjestima što im je u konačnici donijelo treće mjesto u ukupnom poretku i to Luciji Klasić treće mjesto u ukupnom poretku sa ukupno 283 osvojena boda i Mihovilu Kozulić treće mjesto u ukupnom poretku sa osvojenih 266 bodova.

Ne  treba zaboraviti spomenuti ni ostale plivačice i plivače koji su plivali svoje nove najbolje rezultate iako bez osvojenih odličja i plasirali se od četvrtog do desetog mjesta jer to su ipak najmlađi natjecatelji i njihovo vrijeme osvajanja odličja tek dolazi a to su: Katarina Kozulić; Antea Grgin; Mihovil Kozulić; Rafael Utković; Leon Patrk; Erik Perović; Lovre Knežević; Lovre Dellavia; Ivan Puhalović; i Adrian Šaponja.

Osim spomenutih nastupili su i: Niko Škarpona, Jakov Čerina, David Radeka, Luka Belić, Lovre Babić, Antonio Kovačević, Luka Barešić, Dina Volarević, Karla Mužanović,Dunja Krpina, Luka Gabriel Ninčević, Mara Šestan, Korina Miletić, Marcela Lovrović, Lea Joković, Klara Kovačević, Ivana Kovačević, Emanuela i Gabriela Gulan, Petar Jukić, Ivano Bosnić, Dominik Kovačević, Ana Knežević, Šimun Juričević, David Štulina, Loris Lapčić, Vita Veršić i Sara Zrilić.

Treneri koji su pratili ovu mladu uspješnu ekipu su: Danijela Kurtin, prof., Ivan Karavida, prof. i trener željko Olujić.

Iduće natjecanje za PK Zadar je međunarodni miting i grand prix natjecanje- Miting mladosti, najjače natjecanje u zimskom periodu za mlađe juniore i starije, na kojem će nastupiti 22 plivača Zadra.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...