Uoči susreta s Karpoš Sokoli; Plantak: “Na domaćem parketu uvijek moramo ići po pobjedu”

Košarkaši Zadra u 12. kolu regionalne ABA lige u petak će od 18 sati u dvorani Krešimira Ćosića ugostiti momčad Karpoš Sokoli. Uoči tog dvoboja, u Press centru ŠC Višnjik predstavljen je novi trener Zadra Neven Plantak.

Riječ je o čovjeku koji je cijeli život u košarci, a kao vrhunac njegovog kvalitetnog rada stiglo je imenovanje za novog trenera Zadra. Vjerujem da će on i igrači ostvariti dobar kontakt te da možemo ostvariti ciljeve postavljene uoči početka sezone, kazao je u uvodnoj riječi sportski direktor kluba Branko Skroče, koji je sutrašnju utakmicom proglasio jednom od ključnih u sezoni…

U pitanju je utakmica koja je za nas utakmica polusezone, možda i sezone. Igramo protiv jedne kvalitetne momčadi koja je u usponu. Oni su u zadnje tri utakmice igrali protiv tri najjače ekipe u ABA ligi, od čega su dobili dvije – Budućnost i Cedevitu, a protiv Crvene Zvezde su bili tri četvrtine u egalu. Obzirom na važnost utakmice nadamo se velikoj podršci naših navijača.

Novi trener Zadra Neven Plantak poručio je kako Zadar u ovom susretu nije favorit, ali da, pogotovo na domaćem parketu, uvijek mora ići na pobjedu…

Karpoš je ekipa koja je trenutno najmanje 50 posto jača nego prije mjesec i pol dana kada sam protiv njih igrao s Trepčom u Balkanskoj ligi. Imaju novog trenera, novi koncept igre, izvrsnog razigravača, nekoliko makedonskih reprezentativaca, a gotovo svi njihovi visoki igrači imaju dobar vanjski šut. Njihov trenutni položaj na ljestvici ne odgovara kvaliteti i budžetu koji su uložili u ekipu i oni će se zasigurno dizati kako bude išla sezona.

Plantak je zadovoljan reakcijom igrača na prvim treninzima…

Nemam primjedbi, ali da bi se vidio moj rad potrebno je vrijeme. Dat ću sve od sebe da bar neke segmente podignemo na veću razinu. Za utakmicu s Karpošem ne možemo očekivati drastične promjene jer tri dana za takvo što nije dovoljno. Ipak moramo pokušati izvući maksimum, prvenstveno podignuti agresivnost u obrani. Radili smo dosta na tome, ali za sve to usvojiti potrebno je vrijeme, kojeg baš i nemamo. Zato moramo svi skupa dati maksimum, biti kao jedan i pokušati izvući tu utakmicu nakon koje će nam biti puno lakše raditi. Ovo je moja 28. godina da radim kao trener, a za KK Zadar navijam od svoje sedme. Promijenilo se u tom razdoblju ‘milijun’ igrača, trenera i uprava kluba, ali ja sam uvijek navijao za – Zadar. Ako voliš klub, dat ćeš svu energiju da napravi rezultate, zaključio je Plantak.

Iako su Makedonci loše ušli u sezonu, posljednjih nekoliko kola su znatno podigli razinu igre,  te su uspjeli doći do dvije pobjede i to protiv ponajboljih momčadi ABA lige, Budućnosti i Cedevite. Vrlo važnu ulogu kod njih imaju Zadranin Dominik Mavra te nekadašnji igrači Zadra Goran Vrbanc i Zoran Vrkić.

Karpoš Sokoli je dosta bolja momčad nego li to pokazuje stanje na tablici. U rosteru imaju nekoliko kvalitetnih igrača i sigurno neće biti lagana utakmica. Morat ćemo na teren izaći maksimalno koncentrirani. Uvjeren sam da ćemo biti pravi i da u konačnici ne bi trebalo biti problema. Dvoboj protiv Karpoš Sokolija je za nas jedna od najvažnijih utakmica u ovom dijelu sezone i sigurno je da postoji određeni imperativ pobjede. Nadam se da ćemo, uz pomoć naših navijača, osvojiti važne bodove, poručio je ponajbolji igrač Zadra ove sezone Ivan Marinković.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...