Čitatelj, osoba s invaliditetom, zamolio službe: “Riješite problem s parkiranjem na invalidskim mjestima!”

Puno je vozača koji su spremni svjesno ili nesvjesno svoja vozila parkirati na mjestu predviđenim za vozilo invalida. Izlike koje smo čuli kao novinari prilikom objave ovakvih vijesti pretežno su “samo sam nakratko…” ili “ma sekundu sam…”.

Ni današnji dan nije protekao bez jednog ovakvog prekršaja, kojeg većina vozača doživljava benignim, no s time se ne slaže jedan od naših čitatelja koji je i sam invalid (podaci poznati redakciji), a upravo nam je on poslao fotografiju parkiranja na jasno istaknuto mjesto za invalide.

– Takvi slučajevi me svakodnevno izbace iz takta i koliko god se trudio ne isprovocirati, ne mogu si pomoći. Čak me više smeta kad se ne parkiraju propisno i ne ostave mi prostora da dođem do automobila i otvorim vrata, nego što su mi oduzeli mjesto jer s takvim parkiranjem su zakinuli dvoje ljudi ne jednog, govori nam čitatelj.

Ne mogu razumjeti ljudsku potrebu za uzimanjem nečega što nije njihovo! Ovim putem bi htio apelirati na službe koje mogu to riješiti, jer se ja kao i svi ostali invalidi mogu samo suzdržavati da ostanem pribran i ne poludim na takvu diskriminaciju, zaključuje.

Nadležne službe, u ovom slučaju su, pauk služba i policija, pa ostaje za vidjeti kako će isti reagirati u budućim kršenjima propisa. Mi vam donosimo kontakt podatke i radno vrijeme zadarske pauk službe; radno vrijeme: pon.-pet. od 08:00-15:00 sati, email: [email protected], telefon 023/312-297.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...