„Degustacija mladih vina i maslinovih ulja, Nadin 2016.“ i jubilarna 10. Nadinska cvitarijada

Udruga vinogradara i vinara „Nadin“ u suradnji i uz potporu Grada Benkovca organizira manifestaciju „Degustacija mladih vina i maslinovih ulja, Nadin 2016.“ koja će se održati u Nadinu 3. prosinca 2016. godine. Radi se o tradicionalnoj 8. degustaciji s dosad rekordnim brojem uzoraka. Manifestacija se održava povodom dana Sv. Nikole putnika, s ciljem promocije vina i ulja Zadarske županije. Zamišljena je kao cjelodnevno druženje (educiranje, razmjena iskustava uz kušanje vina i maslinovih ulja, naravno i gastro specijaliteta). Manifestacija je jedinstvena i po tome što se naglasak stavlja na promociju i brendiranje autohtone sorte vinove loze PLAVINA i MARAŠTINA koje će biti posebno ocjenjivane, izvan konkurencije ostalih vina.
Ocjenjivački i prezentacijski dio same manifestacije biti će organiziran u suradnji sa stručnim službama kako bi ista bila na iznimnoj kvalitetnoj razini.

Program će se odvijati u šatoru ispred Osnovne škole u Nadinu, a svaka udruga imat će svoj štand za prezentaciju svojih proizvoda.

15:00 – 17:30 Znanstveno stručni skup (vođena degustacija vina Maraštine i Plavine, te
maslinovih ulja) Zbog ograničenog broja mjesta, poželjna prijava
sudionika na vrijeme. Mjesto održavanja: OŠ Nadin
18:00 – 19:00 Domjenak uz zabavni program, šator kod OŠ Nadin
19:00 – 19:30 Predstavljanje gostujućih udruga
19:30 – 20:30 Svečana dodjela nagrada i priznanja
20:30 Proglašenje šampiona
0d 21:00 Nastavak druženja i zabava u šatoru do daljnjeg

Samo dan ranije, u petak 2. prosinca 2016. godine u Nadinu se održava jubilarna 10. Nadinska cvitarijada na kojoj će snage odmjeriti najbolji svirači cvitara u Zadarskoj županiji ali šire.
Program se odvija u šatoru ispred Osnovne škole s početkom u 17,00 sati.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...