Dječji klub Dalmalino razveselio mališane na zadarskoj pedijatriji

6. Humana akcija ” DALMALINO UVESELJAVA DJECU!”, koju organizira Dječji klub Dalmalino održana je danas u OB – ZADAR, na Odjelu za pedijatriju. Sudjelovali su: Snjegulica, Kazalište lutaka Zadar, Dječja igraonica Zazu, Zadarska Plesna udruga Tornadele i Dječji zbor Osnovne škole Bartula Kašića – Zadar.

Kako je igra i zabava najbolji način komunikacije s djetetom, posebice u stresnim situacijama, Dalmalino animatori i suradnici glumom, pijemom i plesom unose u bolničko okruženje novi način komunikacije s djecom bolesnicima i pokušavaju im otkloniti pažnju od bolesti i straha, donoseći im na dječji odjel svijet igre, smijeha i radosti!

U zimu 2009.godine Dalmalino je započeo s redovitim programom na odjelu Splitske Pedijatrije te ovu plemenitu akciju proširilo i na druge bolničke centre u RH ( Zagreb, Šibenik, Rijeka, Varaždin, Zadar).Cilj je: Humanizacija boravka djece koja se liječe u bolnici, promicanje i provođenje vrijednosti usmjerene općem javnom dobru i potrebama zajednice.

Projekt se odvija u igraonici na Odijelu pedijatrije, Klinike za dječje bolesti KBC Split.
S malenim bolesnicima koji su hospitalizirani i liječe se u Bolnici, RADOST, DRUŽENJE I ZABAVU uz maštovitu igru podijeliti će Dalmalino – animatori i suradnici: Snjegulica, Klaun i drugi omiljeni dječji likovi, a radi socijalizacije uključili bi i djecu i mlade članove plesnih klubova iz Zadra i okolice. Akcija pridonosi razvoju civilnog društva kroz poboljšanje zdravlja djece i mladih, uvjeta odrastanja, zaštitu obitelji i potiče razvoj volonterskog rada.

“Cij je humanizacija boravka djece koja se liječe u bolnici, promicanje i provođenje
vrijednosti usmjerene općem javnom dobru i potrebama zajednice. U Programima u prostoru bolničke igraonice u zabavno-edukativnim aktivnostima
sudjelovalo bi više od 100 djece u dobi do 18 godina. Projekt bi aktivno uključio i roditelje, doktore, medicinsko osoblje, mlade volontere, studente i djelatnike iz obrazovnog sustava i sustava socijalne srbi.

Dječji klub Dalmalino kroz ovaj projekt inicira niz aktivnosti s ciljem mobilizacije državnih i lokanih institucija i organizacija civilnog društva. Kao predsjednik Udruge i koordinator projekta osobno sam prisutan u svim programskim aktivnostima. Svrha i područje djelovanja Udruge.Osnovni cilj rada naše udruge je da potiče i razvija kreativnost kod djece u slobodnom vremenu kroz stvaralaštvo, igru, zabavu i scenski nastup sa svrhom
unaprjeđenja kvalitete života društvene zajednice u cjelini.”, rekao je Zoran Vrsalović, predsjednik udruge.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...