INTERVJU Goran Bare: “Rock’n’roll danas više ne postoji, a kad smo prvi put nastupili u Zadru mislio sam da smo u Vijetnamu”

Ljubitelji rock’n’rolla  sinoć su došli na svoje u prepunom Arsenalu gdje su Majke održali dvosatni koncert. Iako će neki reći kako je svirka mogla biti žešća, nije falilo onog posebnog naboja koji samo Goran Bare zna proizvesti. Postava ovog legendarnog benda mijenjala se nekoliko puta, a danas je čine Kruno Domačinović na gitari, bubnjar Alen Tibljaš, basist iz Kojota, Vanja Marin i mladi klavijaturist Davor Rodik. Sinoć su predstavili i svoj novi singl “Osvijesti me”, a s uvijek iskrenim Barom, porazgovarali smo prije koncerta.

Kakva je zadarska publika i voliš li ovdje nastupati?

Volim Zadar, a ovdje smo prvi put nastupili 1994. godine kod crkve sv. Donata. Sjećam se da je sve bilo puno vojnika i da sam imao osjećaj da smo u Vijetnamu. Izbila je nekakva tučnjava, policija je tukla vojnike, nije mi bilo jasno što se događa. Užas..

Bare, hoćemo li o politici?

Pitaj me što god želiš, sve ću ti reći..

Kako komentiraš današnju političku scenu u Hrvatskoj?

Dolazi nam nova garnitura političara, to su profesionalni birokrati. Predsjednik Vlade je najbolji primjer za to, svojim izgledom i govorom tijela to najbolje pokazuje. Što više govori, to manje kaže. Tako će nam biti dugo, a što ćemo sada? Ne možemo se ubiti. Ulazimo u doba hladnoće, teških odluka i nasilja. Ti političari će se i dalje držati europskih naputaka. Bilo je zanimljivije prije dok smo se barem mogli nasmijati idiotima. Ovi samo glume finoću..Loše nam se piše.

Ima li rock scena u Hrvatskoj budućnost?

Nemam internet, kad se preselim u drugi stan imat ću ga pa ću se možda i upoznati s nekim bendovima. Rock’n’roll više ne postoji. Pop koji se slušao u sedamdesetima je današnji rock’n’roll . Mi radimo što nas veseli i to ćemo raditi dok god budemo mogli. Nakon 30 godina u glazbi nemam što više reći. Ponosim se što sam dijelom toga i što smo uništili grozni pop 80-ih.

Da nisi pjevač, što bi bio?

Haha..a što bi bio? Ne znam što bi i gdje bi bio. Kad sam imao 10 godina pukao sam za rock’n’rollom i znao sam da će to obilježiti moj život. Glazba mi je značila sve na svijetu. Kad sa 45 godina snimiš album koji je toliko popularan da ti to već ide na živce, znaš da si nešto dobro napravio. Sada moram završiti još jedno poglavlje.

Novi album?

Novi album je gotov. Na njemu se nalazi i singl “Osvijesti me” koji ćemo večeras izvesti. Stvaranje albuma je potrajalo jer se postava benda mijenjala, ali rekao sam dečkima da nakon Nove godine nema zajebancije i da moramo odraditi posao do kraja. Majke su svoje napravile, nema se tu više što novo izmišljati. Ne želimo se razvodniti.

Što bi poželio našim čitateljima u Novoj 2017.?

Vašim čitateljima kao i svim ljudima želim sve najbolje. Ali baš sve najbolje, želim da svi budu sretni i da nasilja bude što manje.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...