Cestitka_Uskrs

Košarkaši Zadra poraženi u Ljubljani 78:76

Košarkaši Zadra u 13. kolu ABA lige poraženi su u Ljubljani kod Union Olimpije rezultatom 78-76.

U vrlo neizvjesnoj završnici domaćini su izvukli pobjedu iako je Zadar imao posljednji napad, ali je šut za tricu Ramljaka ostao na obruču.

Prethodno su domaćini bolje otvorili utakmicu, ali im igrači Nevena Plantaka nisu dozvolili da naprave veću razliku. Nakon što se na poluvrijeme otišlo s vodstvom domaćina 45-37, Zadar je odlično reagirao u trećoj četvrtini koju je dobio 21-10, te se u zadnjih deset minuta ušlo vodstvom gostiju 58-55.

U posljednjoj četvrtini rezultat je ostao neizvjestan do samog kraja. Zadar je četrdesetak sekundi prije kraja imao koš prednosti (74-75) i napad, ali su izgubili loptu. Janković je potom s linije slobodnih bacanja izjednačio na 75-75 i odmah napravio prekršaj na Marinkoviću, 24 sekunde do kraja.

Centar Zadra pogađa jedno bacanje (75-76), a nakon toga igrač Olimpije Jefferson pogađa oba bacanja za 77-76. Mazalin nije uspio realizirati napad Zadra, nakon čega Amerikanac Oliver pogađa jedno slobodno bacanje i ostavlja Zadar u igri za produžetak ili pobjedu. U završnih osam sekundi Zadrani su krenuli u završni napad, no Ramljak promašuje tricu i slavlje domaćina moglo je početi.

Nikola Janković s 24 koša predvodio je listu strijelaca domaće momčadi, a Amerikanac Jefferson i Mulalić dodali su po 12.

Zadrane je predvodio Ivan Marinković sa 17 koševa i 10 skokova. Boris Barać ubacio je 15 poena, kao i Jakov Vladović koji je i osam puta asistirao, a dvoznamenkasti je bio i Krajina koji je ubacio 11 koševa.

Vrlo borbena utakmica s obje strane. U ključnim trenucima smo izgubili previše lopti i to je presudilo utakmicu. U završnici ni sreća nije bila na našoj strani i to je rezultiralo porazom. Čestitam domaćinima na pobjedi, oni su iznimno kvalitetna momčad koju smo večeras zamalo pobijedili, ali je presudio prevelik broj izgubljenih lopti s naše strane, kazao je Neven Plantak, trener Zadra.

Vrlo neizvjesna utakmica. Popustila nam je koncentracija u završnici, kada smo bili na korak do pobjede. Napravili smo nekoliko gluposti koje su presudile pobjednika. Čestitam Olimpiji na borbenoj utakmici i na pobjedi, izjavio je Ivan Marinković, igrač Zadra.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...