Košarkaška ABA liga: Zadar s(p)retno do pobjede nad Budućnosti; Zadar – Budućnost 78:76

Zadar slavi vrlo važnu pobjedu u ABA ligi protiv favorizirane Budućnosti kojoj je ovo šesti uzastopni poraz u svim natjecanjima. Gužva u borbi za izbjegavanje posljednjeg mjesta u poretku je velika, ovo je bila jedna od onih utakmica koju je bilo lijepo pobijediti. U završnici je otponac slavlja bio Ivan Ramljak koji je zabijao, krao lopte, općenito – imao ključeve pobjede. Trebalo je i malo sreće, odnosno morao je promašiti posljednju loptu za goste Marcus Williams kako bi sve završilo pozitivno za Zadar.

Domaći su početkom drugoga perioda imali najveće vodstvo od 31:13, Pravi dar-mar su do tad napravili Lovro Mazalin i Ivan Marinković s 11, odnosno 10 poena. Igra bijelih svodila se na izluđivanje nespretne crnogorske obrane brojnim asistencijama pod koš. Međutim, malo-pomalo prednost se topila, proporcionalno s učinkom braće Šehović, najkorisnijih igrača u sastavu grčkog trenera Zourosa.

Sead je zabio 21 koš, Suad je dodao 11, ukupno su stavili pet trica i držali egal u trenucima drugog poluvremena kad su jedine napadačke opcije bile vanjski šutevi. Marinković je utakmicu završio s 22 poena, Mazalin je zabio 17 iako je gotovo cijelo drugo poluvrijeme igrao s četiri osobne pogreške. U sjajnim izvedbama kroz drugo poluvrijeme Ramljak je ubacio 14 (i šest skokova), a Krajina 11 poena.

Prvo vodstvo gosti su imali u 27. minuti (56:57), a uoči posljednjeg Williamsovog promašaja dogodit će se nesmotrenost u posljednjem Zadrovu napadu kada Barać nezgodnom loptom pod košem neće naći Brzoju. Zadar je stigao do šeste pobjede u regionalnoj ligi, sljedeća mu je obveza u tom natjecanju gostovanje kod vodeće Crvenezvezde, drugoga dana nadolazeće godine.

ABA liga košarkaša – 15. kolo

Zadar – Budućnost 78:76 (28:13, 19:27, 16:23, 15:13)

Zadar: Vraneš 1, Jelenković, Krajina 11, Špaleta, Brzoja 4, Marinković 22, Tomas, Barać 9, Ramljak 14, Vrkić, Mazalin 17

Budućnost: Reynolds 8, Williams 11, Su. Šehović 11, James 2, Subotić 11, Se. Šehović 21, Gordić 4, Ilić 4, Savović 2, Klassen, Nikolić 2, Popović

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...