Među najtraženijim kriminalcima za kojima traga Europol i Marjan Vidović, bankar čiji je Mercedes zapaljen kraj Sukošana

Europski policijski ured (Europol) na svojim je stranicama objavio adventski kalendar na kojemu svaki dan do Božića predstavlja jednog od najtraženijih europskih kriminalaca.

“Počevši od 1. prosinca, 23 dana za redom objavljivat ćemo jednog bjegunca iz neke države članice svaki dan”, rekao je glasnogovornik Europola Gerald Hesztzera za France Presse. Tražena osoba bit će istaknuta na društvenim medijima uključujući Europolove profile na Facebooku i Twitteru taj dan”, rekli su iz Europola.

Svi kriminalci za kojima se traga osumnjičeni su za teška kaznena dijela ubojstva, otmica, terorizma i krijumčarenja droge, s svi su u bijegu u pokušaju izbjegavanja kazne.

Osim prvog lica na ovom neobičnom adventskom kalendaru, 60-godišnjeg austrijskog bjegunca Tibora Foco koji je ubio prostitutku 1996. godine, nalaze se i hrvatski kriminalci; serijski pljačkaš banaka, 35-godišnji Bojan Dragičević, hrvatski državljanin iz Banja Luke, te Marjan Vidović (64), dugogodišnji direktor Štedionice za obnovu i razvoj.

Marijanu Vidoviću je u kolovozu 2003. godine na cesti pokraj mjesnog groblja u Sukošanu, u sumnjivim okolnostima planuo Mercedes. Tada se, s obzirom na sumnjivu reputaciju bankara, sumnjalo da je navodni kvar na automobilu, uzrokovala ljudska ruka.

Kako je tada rekao novinarima, iz automobila je odjednom počeo izlaziti dim pa je odmah stao uz cestu i počeo izbacivati stvari. Sa sobom je imao lovačku pušku i streljivo. Tek dva dana kasnije “sjetio se” da je u automobilu imao i 45 tisuća eura, koji su navodno izgorjeli.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...