Održana još jedna biciklijada Zadar – Vir; Dvomjesečna Eni odvozila Virsku biciklijadu!

Malena mamina i tatina princeza Eni Eškinja novi je i apsolutni rekorder biciklijade Zadar – Vir; ima samo dva mjeseca, a već je uz pomoć „klokanice“ i roditelja odvozila svoju prvu biciklijadu. Takav napor zahtijevao je lagani drijemež na virskom Trgu svetog Jure obasjanom ugodnim suncem, a za mamu Ninu i tatu Filipa lagani predah prije ritualnih roditeljskih obaveza.

„Lijepo nam je Viru. Prvi put smo bili na jesen i odlučili ponoviti dolazak na biciklijadu“, kaže tata Filip kojega, kao ni mamu Ninu, nije zasmetala niti zaustavila činjenica da se u međuvremenu obitelj pojačala za jednu novu članicu. Doduše, preslatku članicu, ali posao je zahtjevan, a briga stalna …

„Mi smo svi sportski tipovi. Jučer smo bili na Viru na koncertu Crvene jabuke i sjajno se zabavili, a sada smo odmah došli na biciklijadu. Nije nam problem“, još kaže novopečeni tata iz Zadra.

Rekordi su na 19. tradicionalnom izdanju virske biciklijade padali na sve strane: prijavilo se rekordnih 706 sudionika, najstariji je bio 81-godišnji Vlade Periša, skuhalo se i pojelo 900 porcija pašte-fažola, podijeljeno je 750 majica, popilo se više od tisuću litara vode, a ne pamtimo ovako lijepo sunčano i toplo vrijeme s rekordnih 16 Celzija na Božićnoj biciklijadi. Ne pamtimo ni kričaviji zeleni fluorescentni nagradni bicikl Mountain Bike. Možda nije prvi estetski izbor, ali prometni svakako jest jer se vidi u daljini, po mraku, sa satelita … Također, bio je i prvi nagradni koji je u dosadašnjoj biciklističkoj karijeri dobio Zadranin Toni Milković.

„Puno puta sam vozio biciklijadu od Zadra do Vira i ovo mi je prva nagrada. Zaista sam se iznenadio. Dosad nisam imao sreće dobiti ni biciklistički komplet. Nagrada je lijepa i vrijedna, a virska biciklijada sve bolja svakim novim izdanjem“, govori djelatnik u PBZ-u kod velikog „Konzuma“ u Zadru.

Samo nešto manje sretni bili su dobitnici kompleta biciklističke opreme: Goran Stričić, Filip Bajčić, Brane Miloševski, Zvonimir Lukić, Dragica Jakovljević, Sara Perinović, Emil Andrić, Frane Grbić, Lovre Čačić, Alen Lordanić, Nino Grancarić i Srećko Barišić. Sve nagrade najsretnijim biciklistima podijelili su nakon tombole Antonio Vučetić u ime Općine Vir te Matea Buškulić, Darija Zrilić i Nina Jovanović u ime destinacijske menadžment kompanije „Vir turizam“.

Najveći biciklistički i obiteljski rekreativni happening u Zadarskoj županiji sjajno je organiziralo poduzeće „Vir turizam“ u suradnji s Biciklističkim klubom „Zadar“, virskim općinskim poduzećima „Čisti otok“, „Vir zaštita“ i „Vir održavanje“, zadarskom Prometnom policijom i Službom hitne medicinske pomoći te uz sponzorstvo Općine Vir koja je utemeljitelj biciklijade Zadar – Vir. Božićna biciklijada Zadar – Vir vozila se 26. prosinca sa startom oko podne na Branimirovoj obali u Zadru i ciljem na virskoj rivi.

GDJE JE BICIKLISTIČKA FEŠTA, TU JE ŠIME BAJLO

Ovog puta nije bio najstariji prijavljeni, ali je uvijek tu negdje. Uostalom, najvećem biciklističkom šampionu svih vremena Šimi Bajlu prestali smo brojiti godine i dolaske na Vir. Uvijek je tamo gdje je biciklistička fešta, pa tako i na biciklijadi Zadar – Vir. Bajlo je bio u društvu s gospođom Loretom Belić, jednom od ranijih dobitnica glavne nagrade, i zadarskim liječnikom dr. sc. Mladenom Srzentićem, a kao i uvijek, bio je tu i sportski pedagog Mišo Volarević te brojni drugi ugledni Zadrani i stanovnici Zadarske županije.

DOSAD 4103 SUDIONIKA NA BICIKLIJADI ZADAR – VIR

Sa 706 prijavljenih za Božićnu biciklijadu 2016. broj sudionika svih dosadašnjih biciklijada popeo se na 4103 biciklista i zaljubljenika u rekreativni biciklizam. Na Viru su bili biciklistički entuzijasti iz svih krajeva Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Njemačke, Austrije, Mađarske, Češke …

SINONIM OBITELJSKOG OKUPLJANJA

Staza od Branimirove obale u Zadru do virske rive tijekom pet godina održavanja biciklijade postala je sinonim obiteljskog okupljanja, zabave i druženja svih ljubitelja biciklizma i zdravog načina života. Prošlogodišnja biciklijada na Božić s 478 biciklista znatno je podignula standarde, a 17. biciklijada sa 498 sudionika bila je rekordna te osnažila priču o Viru kao omiljenom izletištu biciklista i rekreativaca iz cijele Zadarske županije. Unatoč jakoj kiši i nepovoljnim vremenskim uvjetima, jesenska 18. biciklijada okupila je respektabilnih 300-tinjak sudionika, a 19. sa 706 sudionika potukla sva predviđanja i rekorde!

BK „ZADAR“ PODIGNUO STANDARD

Biciklistički klub „Zadar“ preuzeo je od jesenske biciklijade u suradnji s Prometnom policijom cestovni dio organizacije i ponovno je sve bilo – besprijekorno! Biciklisti „Zadra“ zauzeli su od starta vodeće pozicije na čelu kolone i do dolaska na Vir u laganom ritmu održavali cijelu kolonu biciklista na okupu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...