Plenković čisti nepodobne gradonačelnike? “Kalmeta je uklonjen još prije parlamentarnih izbora!”

Petrinja i Velika Gorica rješavaju se svojih gradonačelnika iz redova HDZ-a. Javna tajna je to za bilo kojeg političkog analitičara upućenog u HDZ-ova unutarstranačka zbivanja jer su svi dosadašnji Plenkovićevi potezi vodili upravo prema tome – uklanjanju nepoželjnih iz redova stranke. Ipak, koliko će “novi HDZ” nepoželjnih ukloniti te na koji će se način s njima obračunati, zna samo i jedino Plenković kao predsjednik stranke.

Kalmetin politički pogreb, mislili su mnogi, bio je izostanak s liste za parlamentarne izbore, no čini se da stvarni obračun sa zadarskim gradonačelnikom tek slijedi te da se Božidar nalazi u istom košu kao i petrinjski, odnosno gorički čelnik.

Sanjin Španović donosi upravo takve tvrdnje u svojemu tekstu napisanom za Express.hr pozivajući se na neimenovanog sugovornika iz HDZ-a koji ukratko kaže da je osim Kalmete, petrinjskog te goričkog gradonačelnika, “nagrabusio” i gradonačelnik Gospića Darko Milinović.

Najprije je riješio Zadar. Plenković je zapravo maknuo Kalmetu još prije parlamentarnih izbora, nije ga stavio na listu za Sabor, a sad je više nego jasno da Kalmeta neće biti HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Zadra. Moguće je da on neće to mirno gledati, ali veća je mogućnost da će se primiriti i maknuti u stranu. Neće mu to biti prvi put. Inače, na obilježavanje Dana grada Zadra nitko mu od uvaženih HDZ-ovih dužnosnika nije htio doći. Sramota, jer do jučer su mu se svi još uvlačili, kaže Španoviću sugovornik iz HDZ-a i nastavlja: – No Plenković ima dobar plan. Ako je istina što se govori u jednom dijelu stranke, onda bi on micanjem Kalmete, ali i Dade Milinovića u Gospiću, maknuo one kadrove koje ne može kontrolirati. Zatim bi postavio svoje. Ali Kalmetu i Milinovića nije lako maknuti. Oni kontroliraju svoje ogranke i postoji velika mogućnost da zbog tih poteza ugrozi lokalne izbore.

Dakako, uzmite izjave ovog izvora “cum granum salis” jer isti odgovorno tvrdi da je splitski proračun trebao biti spašen intervencijom HDZ-a što se nije dogodilo, a predviđanja da bi i Vlahušić trebao biti spašen od strane ljudi iz HDZ-a također su bajka za malu djecu.

No, politika je kurva, da parafraziramo jučerašnju izjavu poraženog i neobrijanog Baldasara, pa ćemo vidjeti što će se još dogoditi i može li Plenković uhvatiti gradonačelnika Zadra za rep, odnosno želi li to uopće.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...