Plenković u Zadru pozvao HDZ-ovce na priziv savjesti; Kalmeta manji od makovog zrna slušao stranačkog šefa

Predsjednik vlade i šef HDZ-a, Andrej Plenković, jučer je nakon Ličko-senjske županije, baš kao što to navode sva izvješća nacionalnih ali i lokalnih glasila, posjetio i Zadarsku županiju.

Kao prvi premijer koji je nogom kročio u samu zgradu Županije, u kojoj su ga dočekali čelnici ove lokalne institucije, na čelu sa županom Zrilićem i dožupanima Dvorski, i Longinom, društvo mu je pravio i predsjednik Skupštine Lončar, te gradonačelnik Kalmeta sa zamjenikom Vrančićem.

Plenković je ovom prilikom iznio niz hvalospjeva na račun spomenute institucije, govoreći pretežno u superlativima, što je naišlo na plodno tlo kod domaćina.

– Smatram da su Zadarska županija i grad Zadar jedan od primjera kvalitetnog razvoja u proteklim godinama, koji se očituje i u vrlo kvalitetnom smanjenju stope nezaposlenosti, odličnim rezultatima turističke sezone, snažnoj ulozi malog i srednjeg poduzetništva, izrazito kvalitetnoj prometnoj infrastrukturi, od cestovne i zračne do pomorske, kazao je Plenković.

Antenna Group / Marko Dimić

No, nakon posjeta županiji, promjena retorike. Ona u Medulićevoj, pak, nije bila ni približno usporediva s medom i mlijekom, već više s pelinom. Naime, više od 90 minuta Plenković je držao monolog svojim podređenima u Županijskoj organizaciji svoje stranke.

Kako doznajemo, kazao je kako se neće previše miješati u izbor i prijedlog kandidata za gradonačelnika, no, suptilno, Kalmeti je poručio što misli o njegovoj potencijalnoj kandidaturi, ali i o nastavku obnašanja stranačkih dužnosti, od kojih mu je, istini za volju, preostala samo ona predsjednika zadarskog ŽO.

Neću se miješati u vaš izbor kandidata za gradonačelnika na lokalnim izborima, no vjerujem da ćete istog odabrati savjesno, kazao je Plenković, kako doznajemo od izvora bliskog HDZ-u.

Iako je od samog početka održavanja Plenkovićevog monologa sam Kalmeta bio šutljiv i povučen, što mu svakako nije u habitusu, nakon ovih riječi svog stranačkog šefa isti je zanijemio do kraja monologa.

Odriče li se ovim potezom, i porukom između redaka, vrh stranke svoje donedavne uzdanice i predvodnika svih dosadašnjih pobjeda u bastionu IX. izborne jedinice, ili već ima spremnog konja za nastavak pobjeda, ostaje za vidjeti. No, svakako Kalmeti ne ide na ruku informacija o još jednom državnom tajniku kojeg Plenković namjerava postaviti na funkciju iz redova zadarskog HDZ-a. Prema našim informacijama, to bi upravo mogao biti Tomislav Ćurko, konkurent Kalmeti na izboru za predsjednika ŽO.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...