Predsjednik Vlade Izraela Netanyahu zahvalio na pomoći u gašenju katastrofalnih požara

Predsjednik Vlade Države Izrael Benjamin Netanyahu zahvalio je predsjedniku Vlade Republike Hrvatske Andreju Plenkoviću na pomoći koju je Hrvatska pružila u gašenju katastrofalnih požara u Izraelu.

„Spremnost da nam odmah pomognete u trenutku kad nam je to bilo najpotrebnije, svjedoči o kvaliteti vašeg vodstva i snažnim prijateljskim vezama između naših dviju zemalja.

Vaša je pomoć bila dragocjena pri gašenju požara i sprječavanju većih šteta od onih koje su prouzročili.

Ljubazno prenesite našu iskrenu zahvalnost hrvatskome timu koji se protiv plamene stihije borio rame uz rame s našim vatrogascima“, stoji u poruci predsjednika Vlade Izraela Benjamina Netanyahua.

Vlada Republike Hrvatske, na prijedlog potpredsjednika Vlade i ministra obrane Damira Krstičevića, a uz prethodnu suglasnost Predsjednice Republike Hrvatske, donijela je 23. studenoga 2016. Odluku o uporabi Oružanih snaga Republike Hrvatske radi pružanja humanitarne pomoći Državi Izrael u gašenju požara te im odobrila prelazak granice Republike Hrvatske. Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković još jednom zahvaljuje posadama na hrabrosti i požrtvovnosti te nesebičnosti koju su pokazali u pružanju pomoći izraelskom narodu.

Kao pomoć Izraelu, u gašenju požara sudjelovala su dva zrakoplova Canadair CL-415 Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...