Premijera predstave “Ostavljam te”u režiji Matjaža Latina u HNK Zadar

Hrvatsko narodno kazalište Zadar Vas poziva na premijeru predstave HNK Zadar, OSTAVLJAM TE u režiji Matjaža Latina u četvrtak, 8. prosinca u 20 sati.

Predstava je nastala prema motivima djela Edwarda Albeeja “Marriage play”, a u glavnim ulogama su Alen Liverić i Jasna Ančić. U ulozi voditeljice pojavljuje se Žana Bumber, a kao bračni savjetnik Mimi Zadarski. U predstavi će nastupiti Ivan Ivić na klavijaturama i Jadran Dučić Ćićo na bubnjevima.

Matjaž Latin (1970., Maribor) diplomirao je kazališnu režiju na ADU u Zagrebu. Do sada je režirao preko 70 kazališnih predstava u Sloveniji i Hrvatskoj. Područje njegova stvaranja su, uz kazalište, i film i televizija, a uz režiju i gluma. Režirao je u: Drama SNG Maribor, SNG Drama Ljubljana, SNG Nova Gorica, MG Ljubljana , MG Ptuj, PG Kranj, SLG Celje, SSG Trst, Cankarjev dom, LG Maribor, Gledališče Koper, ITD Zagreb, HNK Split, KNAP, HNK Rijeka …)
Radio je na nekoliko projekata za Europsku prijestolnicu kulture Maribor 2012.
Također, režirao je igrano – dokumentarni film Kleščar i dokumentarni film Besede onkraj vidnega te je nagrađen za glavnu ulogu u filmu, slovenskoj komediji, Porno film.
Režija predstave Ostavljam te je prva suradnja s Hrvatskim narodnim kazalištem Zadar.O

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...