Sjednica predsjedništva MODES-a u Ninu; Kooptirani novi članovi Predsjedništva, dogovorena strategija za izbore i imenovani novi koordinatori

U hrvatskome kraljevskome gradu Ninu održana je proširena sjednica nacionalnoga Predsjedništva Moderne Demokratske Snage (MODES) na kojoj su sudjelovali brojni predstavnici stranačkih organizacija iz svih dijelova Hrvatske. Na proširenoj sjednici, koja je uključivala nadzorni odbor i časni sud, ususret lokalnim izborima dogovorene su i izglasane strategije umrežavanja i jačanja stranke na svim razinama – od lokalnih do nacionalne!

Sveobuhvatnim organizacijskim radom i aktivnostima na terenu predstavnici Moderne demokratske snage (MODES) rade na jačanju i širenju temeljnih ogranaka, općinskih i gradskih podružnica diljem Hrvatske, što je u konačnici rezultiralo imenovanjem novih koordinatora, mahom vijećnika u županijama i općinama iz kojih dolaze. MODES je imenovao slijedeće koordinatore:
Miroslav Penava – poduzetnik- Požeško-slavonska županija

Oliver Pičuljan – Primorsko-goranska županija

Slavica Leci prof. – Sisačko-moslovačka županija

Branimir Begović – Koprivničko-križevačka županija

Dr. Tomislav Vlajnić – Brodsko-posavska županija
Upravo dosadašnjim uspjesima, kao i činom imenovanja gore spomenutih koordinatora MODES u svega nekoliko mjeseci postaje respektabilna politička stranka na nacionalnoj razini. U skorom razdoblju MODES će uspostaviti stranačku organizaciju i u preostalim županijama u Hrvatskoj.

Tom prigodom službeno je imenovan i koordinator za grad Metković (na području Dubrovačko-neretvanske županije) – gospodin Tomislav Dodig, koji se obvezao u što kraćem roku uspostaviti i osnovati stranačku organizaciju na području Metkovića.

Na spomenutoj sjednici kooptirani su novi članovi u Predsjedništvo MODES-a: gospodin dr. Tomislav Vlajnić iz Slavonskoga Broda i gospodin Branimir Begović iz Koprivnice. Dopredsjednici stranke jednoglasnom odlukom predsjedništva postali su također novi kooptirani članovi gospodin Dario Marenić iz Nove Gradiške i gospodin Oliver Pičuljan s otoka Raba, vijećnik u općini Lopar. Upravo će novopridošli članovi svojim ugledom, znanjem i utjecajem djelovati na korist razvoja i širenja stranke.

Nakon kooptiranja novih članova u predsjedništvo, formiran je i tim za pregovore o mogućim koalicijama na nivou RH sa svjetonazorski i programski sličnim strankama. Okupljanje istomišljenika vidimo kao preduvjet nužnih promjena.

U skladu s tim prokomentirana su i aktualna politička zbivanja te proračun RH za 2017. godinu. Dojma smo nažalost da se i dalje, u svrhu dnevno-političkih borbi, iskorištavaju časni hrvatski branitelji te zahtijevamo od zakonodavne vlasti da svojim djelovanjem omogući svim hrvatskim braniteljima ono minimalno, a to je dostojanstveno obilježavanje obljetnica i dostojanstveno podizanje spomenika bez uplitanja politike.

Zaključno, proračun je prije svega nerealan i neostvariv, dok su mjere predviđene za najvažniju programsku stavku, demografsku obnovu, samo bacanje pijeska u oči napaćenom narodu. Sa ovakvim mjerama, niti će se zaustaviti odlazak mladih, niti će se potaknuti natalitet. Upravo iz tog razloga pozivamo Vladu RH da osnuje Hrvatski stambeni fond po modelu koji smo predstavili, te da probleme počne rješavati iz korijena.

Nakon održane proširene sjednice Predsjedništva MODES-a u hrvatskome kraljevskome gradu Ninu u neformalnome druženju dogovorena su i najavljena buduća događanja i akcije pod okriljem MODES-a.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...