Temperature sutra idu i do -8 stupnjeva, pogledajte što donosi tjedan pred nama

PRVIM danom prosinca počela je klimatološka zima. Prije izgleda vremena za nadolazeći vikend osvrnut ćemo se kratko na klimatološku jesen iz nas koja je bila nešto kišnija od prosjeka. Tako su sezonske prognoze koje su predviđale (vrlo) toplu i sušnu jesen doživjele neuspjeh! Iako su prognostički modeli prije nekoliko dana ukazivali na mogućnost oborina u dane vikenda, postalo je izvjesno da ih neće biti. Danju će biti ugodno, znatno toplije u odnosu na početak tjedna, a noći će biti prohladne, piše Crometeo.

Na Jadranu u subotu promjenjivo s izmjenama sunčanih i oblačnih razdoblja. Na sjevernom Jadranu, osobito na otvorenom moru, može biti slabe i prolazne kiše. U Dalmaciji suho. Na sjevernom Jadranu puhat će slaba do umjerena bura, podno Velebita i jaka. U Dalmaciji bura i levant, a na moru će prolazno zapuhati umjereno jugo. Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju od 0 do 5°C, uz obalu i na otocima od 5 do 11°C. Najviše dnevne temperature od 8°C u zaleđu Istre do 14°C ponegdje na jugu Dalmacije.

Nedjelja će biti djelomično sunčana s promjenjivom naoblakom i suha. Mogućnost pljuskova postoji samo na otvorenom moru sjevernog Jadrana u prvom dijelu dana. Na sjevernom Jadranu puhat će slaba do umjerena bura, podno Velebita i jaka. U Dalmaciji slaba do umjerena bura i levant. Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju od 0 do 5°C, uz obalu i na otocima od 6 do 12°C. Najviše dnevne temperature od 8°C u zaleđu Istre do 15°C ponegdje na jugu Dalmacije.

U subotu u unutrašnjosti opet malo hladnije vrijeme. Uz dosta oblaka bit će i sunčanih razdoblja. Temperatura zraka će malo pasti uz lagani vjetar sjevernih smjerova. Jutarnja temperatura od -6 do -1, a dnevna oko 4 ili 5 Celzijevih stupnjeva.

I nedjelja nastavlja s laganim padom temperature. Bit će suho i djelomično sunčano, a puhat će slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar pa će temperatura zraka biti još malo niža. Oborine se ne očekuju, a biometeorološke prilike će biti povoljnije pa će se i meteoropati osjećati bolje. Jutarnja temperatura od -8 do -2, a najviša dnevna od 1 do 5 Celzijevih stupnjeva.

Čini se da zimskih prodora neće biti niti u sljedećem tjednu, a većinom će se zadržati stabilno.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...