Tjedna prognoza; U gorju moguć snijeg, evo što nam donose dani pred nama

U većini krajeva danas će biti umjereno i pretežno oblačno, poslijepodne uz više sunčanih razdoblja, izvijestili su u ponedjeljak ujutro iz Državnog hidrometeorološkog zavoda Hrvatske (DHMZ).

Uglavnom u prvom dijelu dana na sjevernom Jadranu je mjestimice moguće malo kiše, u gorskim predjelima susnježice i snijega. Najsunčanije će biti u Slavoniji i na jugu zemlje. Vjetar na kopnu većinom slab,na Jadranu slaba i još ponegdje umjerena bura. Najviša dnevna temperatura između 1 i 6, na Jadranu od 11 do 16 stupnjeva Celzijusovih, prenosi Index.hr.

U unutrašnjosti zemlje sutra će biti pretežno sunčano, iako je tijekom jutra i dijela prijepodneva moguća magla i niska naoblaka. Sunčano će vrijeme prevladavati i na sjevernom Jadranu, no na vanjskim je otocima, uz povremeno više oblaka, moguća i slaba kiša. Uz promjenjivu naoblaku slabe će kiše mjestimice biti i u djelomice sunčanoj Dalmaciji, osobito na njenom sjeveru.

Jutarnje temperature zraka na kopnu će se kretati između -5 i 1°C, na moru od 5 do 9°C. Najviše dnevne temperature u većini će kopnenih predjela biti od 5 do 9°C, u Gorskom kotaru i Lici mogu biti i malo više, dok će obala i otoci u najtoplijem dijelu dana imati između 12 i 16°C, piše meteo-info.

U srijedu pretežno sunčano, u unutrašnjosti zemlje ujutro i u dijelu prijepodneva uz mogućnost magle i niskih oblaka. Jutarnje temperature zraka u kopnenim će se predjelima kretati od -5 do -1°C, dok će obala i otoci u jutarnjim satima imati između 6 i 11°C, no zbog bure će se činiti hladnije. Najviše dnevne temperature na kopnu će biti između 2 i 6°C, a na moru od 10 do 14°C.

Do kraja tjedna zadržat će se stabilno i u većini krajeva pretežno sunčano vrijeme, a dnevne temperature bit će u blagom porastu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...