U blagdanskom duhu obilježena 80. obljetnica Specijalne bolnice za ortopediju u Biogradu

Danas je svoju 80. obljetnicu obilježila Specijalna bolnica za ortopediju u Biogradu. Bio je to povod za okupljanje svih važnih čimbenika grada Biograda ali i Zadarske županije s upravom bolnice.

Župan Stipe Zrilić je, u pratnji pročelnika za zdravstvo i socijalnu skrb Bernarda Marune, predsjednika Upravnog vijeća bolnice i gradonačelnika Biograda na Moru Ivana Kneza, ravnatelja Specijalne bolnice za ortopediju Andrije Marcelića, prije svečane sjednice napravio kratki obilazak bolnice, gdje ih je dr.med. Luka Lončarević, spec.ortoped upoznao s medicinskom opremom i stanjem u operacionim salama te novim metodama i modernim operativnim postupcima koji se uvode u rad Ortopedske bolnice Biograd na Moru.

Biogradska bolnica primjer je dobre prakse međusobnog nadopunjavanja i preplitanja glavnih načela triju disciplina – medicine, arhitekture i turizma čime se postiže sklad između čovjeka i prirode kroz jedan životni stil koji podrazumijeva susret različitih kultura i tradicije u različitim klimatskim uvjetima u svrhu podizanja kvalitete života. Kao većinu hrvatskih bolnica, i Specijalnu bolnicu za ortopediju, muče financijski problemi koji nisu posljedica lošeg poslovanja, već sustava fakturiranja i isplate odrađenog, kazao je župan.

Nadam se da će buduće promjene u zdravstvenom sustavu ići u smjeru kvalitetnijeg rješavanja spomenutih problema. Koristim prigodu kako bih svim djelatnicima Specijalne bolnice za ortopediju, i onim zdravstvenim, ali i svima ostalima; čestitao rođendan njihove ustanove i uputio zahvalu na odgovornom i vrijednom obavljanju posla, dodao je.

Uz prigodnu razmjenu čestitarskih želja u duhu blagdana, uslijedilo je nekoliko stručnih izlaganja.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...