Cestitka_Uskrs

Virski “Betlehem”: Nakon mjesec dana ukrašavanja, ovako izgleda najsjajnija kuća na Viru

Trebalo je oko mjesec dana truda; slaganja i spajanja nekoliko tisuća lampica na kući i okućnici, u vrtu te na koncu u dnevnom boravku koji je s božićnim detaljima decentnije ukrašen – da bi kuća obitelji Debeljak i Jurić u virskom naselju Rosulje zablistala kao Betlehem! Gospođa Ela Debeljak i njezina kćerka Antonija Miletić Debeljak nisu štedjele na vremenu i pažnji kojom su ukrasile obiteljsku kuću na Viru, pa je je njihovo djelo brzo postalo – hit na društvenim mrežama.

Nešto svijeća i lampica imam od prijašnjih godina, jer četiri godine živim na ovoj adresi i uvijek uređujem kuću za božićno-novogodišnje blagdane. Većinu novih lampica i dekoracija dobila sam od druge kćerke Ružice iz Švedske, kaže nam rođena Banjalučanka Ela ponosna na svoj topli i raskošno uređeni dom. Slobodno bi mogli kazati – nema ljepšeg, svjetlijeg i bajkovitijeg na otoku.

Nekad je puno ljudi uređivalo kuće u vrijeme Božića, ali posljednjih godina kao da su svi odustali. Mi se, eto, držimo tradicije, dodaje Antonija.

Kuća je zaista sva u svjetlu: lampicama je premrežena vanjska ograda, mali vrt, stambeni prostor, balkon na katu, prozori soba i ograđene terase, dok u intimi dnevnog boravka dominira diskrecija božićnih ukrasa, cvijeća, decentnog svjetla i – dvije replike drevnih kineskih terakota vojnika, piše Virski list.

Lijepo se osjećam u svom domu okružena svjetlosnom dekoracijom. Daje mi toplinu i šarm prostoru, zaključuje Ela čije djelo zasad uspješno prkosi najvećem neprijatelju – virskoj buri.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...