Za one koji ostaju doma; Evo kakav novogodišnji program nude domaće televizije

Ako ste odlučili Novu godinu dočekati uz male ekrane, provjerite prije ima li smisla osloniti se na domaći televizijski novogodišnji program. Ni ove godine hrvatske gledatelje ne očekuje ništa nova; kao i uvijek, televizije su igrale na istu kartu uz spoj glazbe, narodnog humora i filmova. Kad je HTV u pitanju, za Novu godinu više su gledali u prošlost, a ne budućnost, piše Tportal.hr.

U subotu, 31. prosinca, na Prvom programu HRT-a gledatelji će se u prigodnoj emisiji pod nazivom Novogodišnji retrovizor prisjetiti kako se nekad čekala Nova godina. Emisija će gledatelje dijelom podsjetiti na to kako je nekadašnja Televizija Zagreb, poslije Hrvatska televizija, pripremala novogodišnji program. Gosti emisije bit će sudionici nekadašnjih, ali i današnjih novogodišnjih emisija i slavlja: Gabi Novak, Tereza Kesovija, Ivica Krajač i Saša Zalepugin. U emisiji će iznijeti svoja sjećanja ne dočeke Nove godine nekad i danas te ih usporediti, a razgovor će pratiti kratke arhivske snimke.

‘Svi su oni oduvijek bili kuhani i pečeni u našim emisijama i svojim su nastupima gradili televiziju u Hrvatskoj, a televizija je s druge strane pomogla njima. Ono što su napravili u svojoj karijeri vrijedi i danas. Saša Zalepugin cijeloga se života bavio zabavnim i mozaičnim programom i svi znamo koliko je to dobro radio. Uvodio je novine i postavio temelje nekim današnjim emisijama. Primjerice, iz nekadašnjih rubrika njegove emisije Nedjeljno popodne nastale su posebne emisije posvećene glazbi, kućnim ljubimcima, vrtlarstvu i sličnim temama’, kaže urednik emisije Novogodišnji retrovizor Zvonimir Varošanec. Za pripremu emisije pregledao je arhivske novogodišnje emisije od ranih šezdesetih godina pa sve do 2005. godine.

Gledatelji HRT-a ispratit će staru i dočekati novu godinu raspjevano, uz posebno izdanje emisije Lijepom našom u novu 2017. godinu. Na Silvestrovo će u studiju 10 nastupiti ponajbolji domaći izvođači, koji su svojim nastupima obilježili gostovanje u emisiji Lijepom našom u 2016. godini. Nastupit će i tamburaški sastavi, kulturno-umjetnička društva, a stižu i uvijek dragi gosti iz Bosne i Hercegovine.

Prvoga dana 2017. HRT poklanja svim svojim korisnicima prijenos tradicionalnoga Novogodišnjeg koncerta Bečkih filharmoničara. Prijenos počinje u 11.15 sati na Prvom programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 1) i na Trećem programu Hrvatskoga radija (HRT – HR 3), a moći će se pratiti i s pomoću multimedijske usluge HRTi.

U nedjelju, 1. siječnja 2017., na Drugome programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 2) s početkom u 19 sati izravno će se iz Hrvatskoga narodnog kazališta (HNK) prenositi tradicionalni novogodišnji koncert Tamburaškoga orkestra Hrvatske radiotelevizije Valceri, polke i druge špelancije.

Nova TV i Doma TV tradicionalno donose raznolik zabavni program uz kojeg će gledatelji imati priliku opustiti se tijekom cijelog novogodišnjeg vikenda. Od zvučnih filmskih naslova poput trilogije ‘Gospodara prstenova’, ‘Heroja ulice’ i TV premijere ‘Štrumpfova 2’ do novogodišnje zabavne emisije ‘I godina nova 2017.’ koja će humorom i dobrom glazbom unijeti odličnu atmosferu u domove gledatelja, cijela obitelj moći će pronaći ponešto za sebe te uz bogat program ući u novu, 2017. godinu.

Nova TV će i ove godine prikazati najzabavniju novogodišnju emisiju, pa tako gledatelji imaju priliku uz smijeh i odličnu glazbu ispratiti staru i dočekati novu godinu. U emisiji ‘I godina nova 2017.’ gledatelje će tako svojim dogodovštinama zabaviti omiljeni likovi s adrese Nad lipom 35. Simpatični Barmen (Ivica Zadro), Miki (Nives Ivanković), Doline (Branimir Vidić – Flika), Štefek (Slavko Pintarić – Pišta), Policajac (Tomislav Štriga) i ostatak njihova vesela društva na Silvestrovo će biti zaduženi za smijeh, a pridružit će im se i posebni gosti. Naime, u lokalu će ih posjetiti, a gledatelje svojom glazbom zabaviti, i brojne glazbene zvijezde, uključujući Maju Šuput, Jasmina Stavrosa, Mislava Škoru, Davora Radolfija i Mladena Grdovića. Svoje hitove također će za gledatelje u najzabavnijoj noći u godini izvoditi i popularni SARS, Jelena Rozga, Lidija Bačić, Halid Bešlić, Slavonia Band, Milo Hrnić, Željko Samardžić, Ivan Zak, Ivana Marić, Matko Jelavić i Ivana Kovačević. Uz sjajne nastupe brojnih poznatih glazbenika i pregršt humora koje donose stalni gosti najglasnijeg lokala u gradu, gledatelji će imati priliku ući u novu 2017. godinu.

Nova TV i ove godine je za Silvestrovo i Novu godinu pripremila bogat filmski program. Gledatelji će tako 31. prosinca imati priliku nasmijati se uz komediju ‘Ništa poput praznika’ o disfunkcionalnoj portorikanskoj obitelj iz Chicaga, a zatim se opustiti uz romantičnu dramu ‘Posljednja jesen’ s Keanuom Reevesom i Charlize Theron u glavnim ulogama. Nakon dočeka Nove godine uz smijeh i glazbu u emisiji ‘I godina nova 2017.’, gledatelji će moći pogledati nagrađivani akcijski film ‘Bjegunac’ za koji je Tommy Lee Jones nagrađen Oscarom za najbolju sporednu ulogu.

Doma TV je također pripremila atraktivne filmske naslove uz koje će gledatelji imati priliku opustiti se dok dočekuju novu godinu. Od 30. prosinca do 1. siječnja Doma TV će tako na male ekrane donijeti sva tri nastavka filmskog remek-djela Petera Jacksona, ‘Gospodar prstenova’ – ‘Prstenova družina’, ‘Dvije kule’ i ‘Povratak kralja’. Na Staru godinu gledatelji će moći gledati i Christophera Reevea u ulozi najjačeg superheroja u filmu ‘Superman 4’, a Ryan Gosling na male ekrane će donijeti uzbuđenje u kriminalističkoj drami ‘Heroj ulice’.

RTL televizija kao i prijašnjih godina odlučila se za filmski maraton, a evo što nudi. Na Silvestrovo možete pogledati filmove ‘Obračun među plaćenicima’ s Ginom Carano, Channing Tatumom i Michaelom Douglasom te ‘Teret krivnje’ s Dominicom Cooperom, Samuel L. Jacksonom, Gloriom Reuben.

Prvog dana Nove godine na repertoaru su ‘Prava ljubav’ s Queen Latifah, Commonom i Paulom Patton i ‘Templar’s Paulom Giamattijem i Brianom Coxom.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...