Zbog manifestacije “SVI zaJEDNO ZA BOŽIĆNU ČAROLIJU NA SILBI” i Silba Vibra Festa, na Silbi popunjeni svi smještajni kapaciteti!

Ni jučerašnja jaka bura nije mogla zasmetati dobrim vibracijama koje svakodnevno privlače sve više posjetitelja na otok Silbu i na manifestaciju “SVI zaJEDNO ZA BOŽIĆNU ČAROLIJU NA SILBI” u sklopu koje je sinoć otvoren međunarodni festival Silba Vibra Fest. S otvorenjem Silba Vibra Festa i brojnim gostima i umjetnicima koji su stigli na otok, svi smještajni kapaciteti na otoku su trenutno popunjeni, čime su organizatori i volonteri manifestacije “SVI zaJEDNO ZA BOŽIĆNU ČAROLIJU NA SILBI” već ostvarili svoju misiju! Pokazali su, naime, da se i bez budžeta, na ovom malom dalmatinskom otoku itekako može oživjeti turističku i kulturnu ponudu tijekom zimskih mjeseci.

„Odaziv na naše sadržaje u sklopu manifestacije SVI zaJEDNO ZA BOŽIĆNU ČAROLIJU NA SILBI je zaista iznad očekivanja. Mi smo se ujedinili i potrudili i bili smo svjesni da ćemo ponuditi drugačiji advent i kreativne sadržaje, ali iskreno, nismo očekivali ovakav interes i podršku. Navala publike je kulminirala ususret Silba Vibra Festu, pa tako trenutno na otoku nema više slobodnih smještajnih kamapciteta. Također, svakodnevno nas zovu brojni turisti i predstavnici turističkih zajednica s drugih otoka, ali i velikih gradova iz cijele Hrvatske s upitima o programu na našoj Silbi i mogućnostima dolaska na otok“, otkriva Alma Kruško, članica Mjesnog odbora Silbe.

Inače, Silba Vibra Fest, koji traje još i danas, sinoć su svojim nastupom otvorili Frane & Mo.

„Uz sjajne bendove, čarobnjak Luka Vukmirović – Brada zabavljao je najmlađu publiku, a potom je publika zaplesala na ritmove Željke Brdar i Braslava Bradića. Mlada Irma Bulaja zadivila je publiku svojim izrazito simpatičnim solo nastupom, a oduševljenje se nastavilo u parkiću pored čarobnog trga, u kojem je Fillip Borelli izveo interaktivni performans zvan ‘Nevidljiva ljepota’. U njemu se kroz prikladno osvjetljenje na izrazito inovativan i zanimljiv način prikazuje kako fizika i kretnja stvaraju nove umjetničke stilove. Da bi stvar bila savršena, okupila se i grupa glazbenika, Dora Fodor, Ivan Judaš, Tom Pižeta, Vito Danevski, Ivan Bilić i Marin Đaković, koji su ‘Nevidljivu ljepotu’ popratili glazbenim ritmovima i taj performans učinili još stvarnijim i uzbudljivijim,“ podijelila je svoje dojmove Paula Bolfan, članica Mjesnog odbora Silba i jedna od kreatorica koncepta Silba Vibra Festa.

„Mnogobrojna publika koja je provela par sati na vjetru, znala je da će dočekati sjajni Jeboton ansambl. Dečki su, po dobrom starom običaju, zapalili publiku. Dobru atmsferu nastavila je grupa Sfumato, a završno su svi glazbenici prvog dana Silba Vibra Festa ujedinili svoje glazbeno umijeće i zasvirali zajedno u jam sessionu koji je potrajao do dugo u noć. Bilo je očito da su svi zajedno, poneseni energijom našeg Festivala, svirali kao da se oduvijek svi znaju!“ naglašava Paula uz napomenu da današnja, druga večer Silba Vibra Festa također predstavlja odlične zabavljače i umjetnike. Tako će večeras svi koji se upute na Silbu moći uživati u slovenskom bendu The Fappers, nebeskim plesačicama Apsaradhe i mnogim drugim performerima i glazbenicima.

„Brod iz Zadra za Silbu kreće u 17:00 sati, a ovaj mali čarobni otok na samom sjeveru zadarskog arhipelaga čeka da osjetite njegovu čaroliju!“ poručila je za kraj Paula.

Na Silbi se priprema i veliki novogodišnji doček, uz grupe Nandino i Family No.1, brojne nagradne igre i kreativne sadržaje.

Ovogodišnju premijernu manifestaciju “SVI zaJEDNO ZA BOŽIČNU ČAROLIJU NA SILBI” svojim su složnim volonterskim radom iznjedrili su mještani Silbe, članice Mjesnog odbora Silbe okupljene oko inicijative Silba u srcu, producenti agencije Idi za srcem Kristijan Lopac i Aleksandar Kovačević, uz podršku članica i članova Pokreta otoka, Otočnog sabora i Turističke zajednice Silbe.

Više o programu iz dana u dan pratite na fb stranici inicijative Silba u srcu:

https://www.facebook.com/silbausrcu/

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...