Biogradska podružnica Lige protiv raka obilježila Dan mimoze

Biogradska podružnica Lige protiv raka Zadar nedugo nakon osnivanja krenula je sa svojim aktivnostima. U subotu su članovi obilježili Dan mimoze, što simbolično označava Dan borbe protiv raka grlića maternice. Grad Biograd izašao je u susret jubilarnom, desetom po redu obilježavanju Dana mimoze, te je natrgu kod spomenika dr. Franje Tuđmana ustupio mjesto i jedan štand na kojem su se dijelili promidžbeni materijali uz obaveznu grančicu mimoze te su se skupljale donacije građana. Osim toga vrijedne ženske ruke pripremile su i poslužile na štandu tople napitke, fritule, kolače i tople pecipaje, proizvod vrijednih ruku pučke pjesnikinje Radice Rade Vrančić. Sve je ovo, kao izraz tople dobrodošlice i poziva na druženje djelovalo na brojne građane, te su se znatiželjno zaustavljali, propitkivali, a u skladu s mogućnostima i donirali koju kunu.

Ljubica Wagner, prva predsjednica biogradske podružnice Lige protiv raka kazala je kako je ova aktivnost u Biogradu tek kruna višednevnih napora, budući su promidžbenim materijalima obuhvatili i opskrbili biogradske osnovnu i srednju školu te sve ambulante po mjestima koja su s područja nekadašnje općine Biograd.

– Odaziv sugrađana na ovu akciju je i više nego dobar. Iako su ljudi naročito senzibilizirani kad je riječ o ljudima koji su bolesni, ovom prigodom pokazali su interes za edukativnim materijalima te mjerama prevencije, što je naročito važno za srednjoškolsku populaciju. Što je Papa – test, što je glavni uzročnik raka vrata maternice, tko najčešće obolijeva i o načinima prevencije od sada mogu pronaći u našim lecima koje smo danas dijelili. – kazala je Ljubica Wagner.

Vjeruje u rad biogradske podružnice Lige protiv raka Zadar kojoj se svakodnevno priključuje sve više članova te optimistično najavljuje i brojne druge aktivnosti na edukaciji i prevenciji. Prvo što u Biogradu na Moru slijedi nakon Dana mimoze je promocija knjige „Glagoljicom ispisana ljubav“.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...