Bura prevrnula kamion na cesti Obrovac – Gračac

Danas se u 16:40 sati dogodila prometna nesreća na Državnoj cesti 27 Obrovac-Gračac koja je uzrokovala materijalnu štetu i prometni zastoj. Uzrok nesreći bio je jaki nalet bure koji je prevrnuo kamion crnogorskih registarskih oznaka. Kamion se kretao u smjeru Gračaca, odnosno Zagreba, a posljedice su ubrzo uklonjene micanjem vozila s ceste, doznajemo u OKC-u PU Zadarske.

Ako krećete na put, pomno pročitajte upozorenja HAK-a.

Za sav promet, zbog orkanskog vjetra i snježnih zapuha zatvorene su ceste:
A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje;
A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i Delnica;
A7 između čvorova Sveti Kuzam i Šmrika;
Jadranska magistrala (DC8) između Novog Vinodolskog i Svete Marije Magdalene;
DC54 Maslenica-Zaton Obrovački,
Paški most.

Samo za osobna vozila, zbog olujnog vjetra, otvorene su:
brza cesta između čvorova Čavle i Kikovica,
dionica Jadranske magistrale između Bakra i Novog Vinodolskog,
DC25 Gospić-Karlobag.

Trenutno nema prohodnih cesta za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama iz smjera unutrašnjosti prema Istri, Rijeci, Primorju, Dalmaciji i obratno, a zbog popunjenih odmorišta i parkirališta uz državne ceste te na autocestama savjetujemo vozačima da ne kreću na put.

Iz smjera unutrašnjosti prema Dalmaciji i obratno za sve osim za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama prohodan je pravac autocestom A1 i državnim cestama preko Gračaca, Obrovca i Karina te državnom cestom DC1 Gračac-Knin-Split, uz obaveznu zimsku opremu na svim cestama.

Snijeg otežava promet povremeno i mjestimice u Lici i Gorskom kotaru, a zbog niskih temperatura moguća je poledica. Vozače upozoravamo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, ne kreću na put bez zimske opreme i, ako je moguće, odgode putovanje.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...