DHMZ izdao desetodnevnu prognozu vremena: Doznajte kada će popustiti ekstremna hladnoća

Današnji dan u većini krajeva bit će vedar i hladan. U prvoj polovici dana na Jadranu će puhati jaka i orkanska bura. Najniža jutarnja temperatura zraka između -15 i -10, na Jadranu -8 i -3 °C, a najviša dnevna uglavnom od -9 do -4, na Jadranu od -4 do 2 °C!

Od nedjelje do utorka u Državnom hidrometeorološkom zavodu za kopno predviđaju promjenljivo oblačno sa sunčanim razdobljima. U nedjelju i utorak mjestimice uz više oblaka uglavnom slab snijeg. I dalje vrlo, vrlo hladno, osobito u noći i ujutro kada će temperatura zraka biti uglavnom od -15 do -9 °C.

Na moru djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku. U utorak mogući mjestimice pljuskovi. Bura i tramontana slaba do umjerena, još u nedjelju na južnom dijelu vrlo jaka. Jutra i dalje hladna uz temperaturu zraka od -7 do -2, a najviša dnevna temperatura zraka ipak u manjem porastu i bit će uglavnom od 2 do 5 °C.

I u srijedu će biti vrlo slično, a onda u četvrtak kratkotrajno zatopljenje. Južina će u drugom dijelu četvrtka i do petka poslijepodne u unutrašnjosti podići temperaturu i do 5-6 stupnjeva iznad nule, ali onda u petak kreće kiša i novo zahlađenje, s kojim će kiša ubrzo prijeći u snijeg. Pahulje bi trebale, prema aktualnim prognostičkim modelima, ponovno zalepršati i u iduću nedjelju te ponedjeljak, prenosi Jutarnji list.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...