Donosimo 3 korisna i praktična načina kako osvježiti namještaj s malim budžetom

Koliko god željeli promijeniti namještaj, nekad jednostavno nismo u financijskoj situaciji koja će nam omogućiti kupnju novog kauča i fotelja za dnevni boravak ili pak kuhinjskog stola i stolica. Tako da za sve one željene promjene koja im neće izbiti puno novca iz džepa donosimo tri pristupačna načina za osvježenje namještaja.

Bojanje

Za one vještih ruku ovo je odlična opcija. Prebojati namještaj možete u vlastitom domu, samo ne zaboravite zaštiti ostale komade namještaja i pod. O veličini komada ovisi cijena materijala koji će vam biti potreban, ali ne radi se o visokim iznosima koji će vas šokirati.

Koraci su vrlo jednostavni tako da će vam i posao biti olakšan. Nemojte zaboraviti izbrusiti i očistiti namještaj prije nanošenja boje. Točnije, prvo započnite s nanošenjem baznog sloja, zatim boje, te na kraju završite s nanošenjem tankog zaštitnog sloja, a zatim pustite komad da se suši nekoliko dana.

Presvlake

Ako vam se više ne sviđa boja, uzorak ili materijal koji krasi vaš namještaja, ali vam se i dalje sviđa oblik i dizajn samog komada, sve što trebate je zamijeniti tkaninu. Uzmite mjere vašeg namještaja, izaberite i kupite željeni materijal, te to odnesite u krojačku radnju i objasnite što točno želite.

Detalji

Najjednostavniji način za osvježiti i obogatiti namještaj je staviti naglasak na detalje. Sitnice poput ukrasnih jastuka, prekrivača i dekica zapravo čine veliku razliku, a nećete na njih morati potrošiti malo bogatstvo. Također, ovakvi detalji osim što su ugodni oku, udobni su i potrebni, jer mi ne možemo zamisliti izležavanje na kauču bez pahuljaste dekice i mekanog jastučića, piše portal Zadovoljna.hr.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...