Francuska uvjerljivo prvak svijeta u rukometu

Francuska je novi-stari svjetski rukometni prvak! “Pijetlovi” su stavili točku na “i” velike generacije zlatnom medaljom u Parizu nakon pobjede u finalu nad Norveškom 33-26.

Domaćini Mundijala postali su deseta momčad koja je do zlata došla pobjedama u svim utakmicama te treća kojoj je to uspjelo drugi put. Iako to nije bila onako dominantna Francuska kakvu smo gledali prošlih godina, i dalje joj nema premca, pišu 24sata.

Norvežani su, ruku na srce, odlično otvorili utakmicu i brzo rješavali svoje napade, što se pokazalo neuhvatljivim za Dinartovu momčad. Dva-tri razlike držali su sve do pred kraj prvog poluvremena, kada su Francuzi serijom 5-1 stigli do vodstva 18-17.

Nošeni fanatičnom publikom u Accorhotels Areni u pariškom Bercyju, Francuzi su u nastavku dodali gas i na krilima raspoloženog Guigoua polako dizali prednost do pet razlike. Norvežani su se, ponajviše zahvaljujući sjajnom golmanu Bergerudu, uspjeli približiti na 25-22, ali tada domaćini rade odlučujuću seriju 6-1 i rješavaju utakmicu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...