Gdje su bili i s kim su pili Biograđani na Silvestrovo; Spektakularni koncert Željka Bebeka u Biogradu na Moru!

Na najbolje do sada organiziranom Silvestrovu u Biogradu na Moru uz koncert Željka Bebeka u središnjem gradskom parku na Trgu hrvatskih velikana okupilo se preko 2 000 Biograđana i njihovih gostiju, žitelja okolnih mjesta i turista, mahom Slovenaca. Legendarni Željko Bebek podgrijao je atmosferu do usijanja, započevši koncert s „Kad bi’ bio bijelo dugme“, potom nižući uspješnice poput „Da zna zora“, „Il’ me ženi, il’ tamburu kupi“, „Na zadnjem sjedištu moga auta“, „Tijana“. Do ponoći su svi već bili u transu, među publikom se osjetilo jedno veliko zajedništvo, svi su već disali kao jedan, čestitali međusobno sretno uplovljavanje u Novu 2017. godinu. No Bebek i ekipa iz benda su uz najkraći mogući predah nazdravili šampanjcem i nastavili koncert s bezvremenskim hitovima kao što su: „Sve ove godine“, „Svi marš na ples“, „Da je sreće bilo“, „Ja po kafanama“, „Prvak svijeta“. Rasplesali se Biograđani i njihovi gosti, a nakon sporijih „Ipak poželim neko pismo“, „Ako možeš zaboravi“, „Idu dani, lete godine“, „Loše vino“, „Selma“, „Čaša otrova“, i solo dionica glazbenika pratećeg benda, nastavilo se i u malo brže u ritmu „Pekara“, „Doživjeti stotu“, „Tako ti je mala moja kad ljubi Bosanac“, „Ne spavaj mala moja muzika dok svira“, „Kučko nevjerna“…E, tek nakon ovog niza zavladao je opći urnebes, Bebek se spustio među publiku koja je cijelo vrijeme uglas s njim i bendom pjevala od početka do kraja sve pjesme. Raspjevali se i rasplesali svi nazočni, počevši od najmlađih, pa do predstavnika one malo poznije dobi. I što je još najvažnije, svi su se zajedno odlično provodili. Bio je ovo uistinu pravi spektakl počevši od svjetlosnih efekata, nizanja nezaboravnih hitova karizmatičnog Bebeka i Bijelog dugmeta za sve generacije kojim su Grad Biograd i Turistička zajednica počastili narod. Odlično raspoloženi pjevač s bine pozdravio je sve nazočne i uz novogodišnje čestitke izrazio posebno zadovoljstvo što su sve generacije izmiješane i što svi zajedno pjevaju s njim. Od svih pjesama s repertoara posebno je najavio tek jednu riječima:

„Evo sada će krenuti jedna lijepa pjesma u kojoj se spominje Dunav, a Vukovar je grad na Dunavu. Ovo je ujedno pjesma kojom vas pozivam da donirate za obnovu vukovarskog Vodotornja.“

Krenula je potom poneka suza u oku uz pjesme „Tamburaši s Dunava“, „Ima neka tajna veza“, „Da Bog da te voda odnijela“… Svojom nevjerojatnom energijom tijekom čitavog koncerta dodatno je Bebek, koji je nedavno navršio 71. godinu, zagrijavao publiku. U nedostatku ića, ali bogatu ponudu pića lokalnih ugostitelja pjevala se u gradskom parku s Bebekom i ona njegova poznata „Gdje sam bio, s kim sam pio, kog’ sam ljubio…“. Ni nakon dva i pol sata neprestane svirke i pjesme, nije im bilo dosta, vraćali su ga nekoliko puta na bis, te im je za kraj i konačni rastanak zapjevao još „Ja po kafanama“ i „Laku noć svirači“, poručivši vjernim obožavateljima: „Vidimo se mi na ljeto!“. Poslije toga još je bio raspoložen za fotografiranje s brojnim obožavateljima koji su ga u redu čekali iza bine. Gdje su bili, s kim su pili i koga su sve poljubili u najluđoj noći u godini Biograđani i njihovi gosti će, zahvaljujući organizatorima i Bebeku, zacijelo pamtiti još dugo, dugo u godini koja slijedi, a i duže, budući ovakvo što za doček Nove godine u Biogradu na Moru pravo reć’ već dugi niz godina ili nije bilo organizirano ili nije uspjelo. Svečanoj novogodišnjoj atmosferi osim vrhunskog profesionalca – legendarnog Bebeka dodatno je pridonio i središnji gradski park, okićen u blagdanskom ruhu i osvijetljen s tisuću svjetlećih lampica i povremenim vatrometom. A što drugo reći za kraj, do li – ponovilo se i dogodine na istoj lokaciji i sretno vam bilo u Novoj godini!

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...