Humanitarna akcija “Jakna viška” u utorak i srijedu u Preku

Nakon Zagreba, Zadra, Osijeka, Rijeke, Velike Gorice, Križevaca te drugih mjesta, humanitarna akcija “Jakna viška”, koju je pokrenula Udruga Portal dobrote,  održat će se i u Preku, pišu Naši školji.

– I kod nas je sve krenulo preko Facebook profila jer mnogi Prečani podržavaju akciju “Jakna viška” te se nadamo da ćemo još jednom pokazati humanost i veliko srce. Ovom prilikom pozivamo i stanovnike drugih mjesta na otoku da se odazovu akciji i doniraju tople jakne, kapute, dječje skafandere, kape, šalove, rukavice, uščuvane muške cipele… Budući da je u Zadru odaziv bio jako dobar te da je prikupljena velika količina tople odjeće za socijalno ugrožene građane, odjeća koju ćemo prikupiti u Preku najvjerojatnije će ići u Vukovarsko-srijemsku županiju jer je tamo trenutačno najgora situacija, kazala je Mladenka Mašina, ravnateljica POU Dom na žalu.

Humanitarna akcija “Jakna viška” održat će se u utorak, 17. i srijedu, 18. siječnja od 8.30 do 14 sati u POU Dom na žalu.

Podsjećamo da je u humanitarnoj akciji u sklopu programa “Prosinac u Preku”, a za potrebe pacijenata Psijatrijske bolnice Ugljan i korisnika Staračkog doma, prikupljeno 1300 kuna, oko 120 kilograma domaćih mandarina, limuna, jabuka i kivija, 50 kilograma krumpira, domaće kolače, kekse, sokove, oko 300 kilograma odjeće, deka i pokrivača 30 litara šampona i pjena za tuširanje, 15 paketa pelena za inkontinenciju, higijenske maramice, paste za zube, kreme za ruke, dezodorane, gumene podloške za krevete, higijenske rukavice…

Prečani, Ugljanci, boduli, pokažimo još jednom veliko srce i pomozimo onima koji nemaju doma ili zbog teške financijske situacije hladnu zimu provode u domovima bez grijanja.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...