Kako zaštititi lice po velikoj hladnoći?

Bez obzira na to koliko godina imali, zimski uvjeti nepovoljni su za našu kožu, a posebno za one koji i inače imaju suhu kožu. Iako veliku ulogu igra i genetika, ako ne njegujete redovito kožu, to će se najvjerojatnije odraziti na vaš izgled u kasnijim danima te će koža izgledati starije nego što zapravo imate godina.

Kako biste očuvali mladenački izgled kože, nahranili je i pripremili za preživljavanje zime, pripremili smo nekoliko savjeta i trikova kako bi vam koža izgledala zdravo i bila nježna na dodir.

Hladan i suh zrak može uzrokovati zatezanje, perutanje, hrapavost ili crvenilo na licu. Želite li to spriječiti, potrebno ga je zaštititi od pretjeranog isušivanja, te ga redovito hidratizirati kremama za odgovarajući tip kože. Krema će očuvati kožu od gubitka vlage, stoga dnevnu kremu redovito nanesite i pričekajte dok se ne upije u kožu prije nego nanesete make up. Prije spavanja bilo bi dobro nanijeti noćnu kremu koja će kožu sačuvati od suhog zraka, te je bogata retinolom i vitaminom C.

Osim kreme za lice, elastičnost i hranjivost kože postići ćete vodom. Prije svega, izbjegavajte umivanje lica vrućom vodom jer ona dodatno narušava hidrolipidni sloj kože koji održava prirodnu ravnotežu vlage. Hladna voda dobra je za tijelo, a i za lice jer potiče cirkulaciju krvi.

Također, imajte na umu da zbog suhog zraka kožu nije potrebno hidratizirati samo uz pomoć kreme, već joj je nužno osigurati vlažnost redovitim unosom vode, što znači minimalno dvije litre vode dnevno. Nedovoljnim unosom vode koža će izgledati dehidrirano te će se perutati, a nakon duljeg nedostatka vlage može doći do ozbiljnijih dermatoloških problema, stoga uvijek sa sobom nosite bočicu vode.

Nakon svakog umivanja, lice bi bilo dobro namazati biljnim uljem koje možete koristiti i za tijelo nakon tuširanja, a preporučujemo vam arganovo, bademovo, ulje jojobe ili makadamije. Ulja također možete koristiti i za skidanje šminke ili ga dodati u pjenušavu kupku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...