Kovačić: “Zato što ne želimo biti dio njihove stranke, osvećuju se našoj djeci uskraćivanjem njihovih zakonskih prava”

Darko Kovačić, zadarskom kraju poznati pravaški aktivist i otac djeteta s autizmom, upravo se radi potonjega obratio medijima i državnoj instituciji Pravobraniteljice za djecu. Naime, prema njegovom viđenju, njegovom sinu Ivanu uskraćeno je pravo na besplatne udžbenike iz čistih političkih razloga. Njegovo priopćenje donosimo u nastavku.

Hvala Vladinom uredu Republike Hrvatske Pravobraniteljici za djecu uvaženoj gospođi doc. dr. sc. Ivana Milas Klarić na izvješću te zašiti prava i dobrobiti djeteta za mojeg sina Ivan Kovačić “Autizam” dijete s posebnim potrebama i poteškoćama u razvoju 100% – tnog invaliditeta.

Godinama lokalne institucije u Benkovcu i Zadarskoj županiji oduzimaju prava djeci i njihovim roditeljima kpja imamo po zakonu i Ustavu Republike Hrvatske po zakonskoj regulativi .
Sumnjam u pristranost službenika jer mi roditelji koji smo drugačiji i koji ne želimo sudjelovati u njihovim političkim strankama a zauzvrat nam se oduzimaju prava našoj djeci na način da grubo krše Ustav i zakon Republike Hrvatske te što nam je zajamčeno po svim propisima o pravima djece i njihovih roditelja a ovdje se radi o djetetu s posebnim potrebama i poteškoćama u razvoju kojemu su zakinuta prava što većina djece koristi po zakonskoj regulativi Republike Hrvatske .

Do dana današnjeg obitelji Kovačić iz Benkovca nitko nam se nije obratio iz ureda državne uprave u Zadarskoj županiji ,službe za društvene djelatnosti koja se nalazi na adresi ;Jurja Barakovića 1 ,23000 Zadar ,o zakinutom pravu za dijete Ivan Kovačić ,,Autizam,, te kako ne bi pravo na besplatne udžbenike bile uskraćene već vraćene kao prethodnih godina što smo imali te ostvarivali gore navedeno pravo po zakonskoj regulativi Republike Hrvatske .

Eto prosudite sami ,pametnome dosta !

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...