Meteorolog Kraljev o snijegu Zadru; Danas ga neće biti, ali…

Polarna hladnoća zabijelila je jutros Dubrovnik, snijega ima i u zaleđu susjednog Šibenika, no u Zadru, iako iznimno hladno, nema naznaka ovom zimskom veselju.

Najavljivale su se pahulje na našem području baš za srijedu, no meteorolog Duško Kraljev kazuje nam kako danas ipak nećemo vidjeti pahulje, što ne znači da nas one vrlo vjerovatno neće obradovati početkom idućeg tjedna.

Šanse da će u Zadru pasti snijeg ima, ali ne sutra, ne preksutra, već eventualno u nedjelju popodne ili ponedjeljak. Naime, sutra nam stiže zatopljenje. Zapuhat će jugozapadni i južni vjetar, s kišom u petak. No, s početkom tjedna temperature će opet početi padati,…, kaže Kraljev uz napomenu kako se ove polarne hladnoće neće ponoviti. Temperature će biti niske, ali primjerenije našem podneblju.

Ovaj val prolazi. Nije ni normalno da je u jednom Londonu i Stockholmu 10, a u Zadru – 6, -7. Temperature će se kretati oko 0, 1, što i jest povoljno za stvaranje snijega. On se neće zadržavati, ali u pahuljama bismo mogli uživati.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...