Nakon tragičnog poraza protiv Slovenije, Hrvatski rukometni savez odlučit će o sudbini Željka Babića

Hrvatska muška rukometna reprezentacija poražena je od Slovenije u utakmici za brončanu medalju rezultatom 31:30 (15:18). Iako su imali u drugom poluvremenu čak osam pogodaka prednosti to do kraja nisu uspjeli zadržati pa su pobjeda i brončana medalja otišli su u ruke Slovenije.

Prvih osam minuta Hrvatska je lovila minimalan zaostatak za Slovenijom, no u devetom minuti Manuel Štrlek dvama uzastopnim pogocima donosi 5:3 i prvu prednost u susretu. Dvije minute kasnije s drugog krila Zlatko Horvat povisuje na 7:4, a Veselin Vujović traži time-out ne bi li Sloveniju regrupirao i vratio u susret.

Naši rukometaši igrali su odlično u obrani i bili su potpomognuti Ivanom Stevanovićem na vratima koji je branio baš kad je trebalo. Ipak, u 18. minuti Nik Henigman zabija za 9:8 i dovodi Sloveniju na minimalni zaostatak. Međutim, Hrvatska fantastično na to odgovara, Horvat, Luka Cindrić i Marko Mamić u 21. minuti donose našim rukometašima prednost od četiri pogotka.

U posljednjih nekoliko minuta Hrvatska prvo preko raspucanog Luke Šebetića dolazi prvi puta na +5 u 28. minuti, pa čak i do 18:12 u posljednjoj minuti nakon pogotka Cindrića, ali konačni zaostatak Slovenije smanjuje Jure Dolenec pa se na poluvrijeme odlazi s rezultatom 18:13.

Iako je Slovenija otvorila drugo poluvrijeme dvama uzastopnim pogocima, već u 36. minuti Šebetić vraća Hrvatskoj +5. Treba spomenuti da je nastavak odlično otvorio i Stevanović obranama zicera. Baš njegove obrane donijele su Hrvatskoj lake pogotke iz kontre i visokih 22:15 u 39. minuti utakmice.

Uspjela su naši rukometaši doći i do 24:16, ali je Slovenija preko Jana Grebenca uspjela smanjiti na šest. Hrvatska se ponovo vratila na sedam, ali Blaž Blagotinšek svojim dvama uzastopnim pogocima u 48. minuti smanjuje na minus pet. Nakon što je Marko Bezjak zabio za 27:23 izbornik Željko Babić pozvao je minutu odmora budući da je stala igra u napadu, ali i u obrani.

Cindrić je odgovorio pogotkom, a Tin Kontrec je izborio isključenje i Hrvatska je u zadnjih deset minuta susreta ušla s pet pogodaka prednosti. Serijom od tri uzastopna pogotka Slovenija je došla Hrvatskoj na samo pogodak zaostatka, a izbornik Babić bio je prisiljen pozvati novi time-out. Udarac Horvata završava na gredi, a Darko Cingesar Sloveniji donosi izjednačenje.

Hrvatska je povela ponovo preko Šebetića, ali prvo Blaž Janc pa Borut Mačkovšek Sloveniji u zadnjoj minuti donose vodstvo 31:30. Hrvatska je imala zadnji napad za izjednačenje, ali ga ne uspijeva realizirati i brončana medalja odlazi u ruke Slovenije.

Luka Cindrić bio je najbolji strijelac Hrvatske sa sedam pogodaka, dok je Štrlek dodao šest. Ivan Stevanović ukupno je skupio osam obrana.  Kod Slovenije su po četiri pogotka postigli Marguč, Cingesar i Bezjak, a Skok i Lesjak su skupili 12 obrana.

HRVATSKA – SLOVENIJA 30:31 (18:13)

HRVATSKA: Stevanović (4+0), Pešić; Mihić,Duvnjak 4, Stepančić 1, Gojun, Matulić, Horvat 4, Kontrec 1, Mandalinić 1, Štrlek 6, Musa, Jotić, Mamić 1, Šebetić 5, Cindrić 7.

Izbornik: Željko Babić

SLOVENIJA: Skok (8+0), Lesjak (4+0); Blagotinšek 3, Henigman 2, Marguč 4, Kavtičnik 1, Janc, Dolenec 2, Cingesar 4, Poteko, Kodrin, Gaber 3, Bezjak 4, Grebenc 3, Zarabec 1, Mačkovšek 2.

Izbornik: Veselin Vujović

Babiću se u utorak odlučuje o povjerenju

Predsjednik Hrvatskog rukometnog saveza Tomislav Grahovac nakon razgovora s članovima Upravnog odbora HRS-a sazvao je Sjednicu UO-a za utorak, 31. siječnja 2017., s početkom u 14 sati.

Nakon razgovora sa svim članovima Upravnog odbora, sazvao sam sjednicu Upravnog odbora u utorak, 31. siječnja, s početkom u 14 sati. Jedina točka sjednice Upravnog odbora bit će odlučivanje o povjerenju izborniku Željku Babiću, koordinatoru Ivanu Baliću i stručnom stožeru hrvatske muške seniorske rukometne reprezentacije, rekao je predsjednik Grahovac.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...