Nitko ne može pročitati vaše WhatsApp poruke? Pa, istina… nitko osim Facebooka

Facebook voli i želi znati sve što radite, a najnovija priča tiče se popularnog WhatsAppa – navodno sigurnost više nije zagarantirana i Facebook može čitati vaše poruke, piše Metro.

Sigurnosni propust koji omogućava Facebooku i drugima da čitaju vaše kodirane poruke pronađen je na aplikaciji WhatsApp.

Međutim, Facebook tvrdi da nitko ne može presresti poruku u WhatsApp, pa čak ni sama tvrtka i njezini zaposleni, čime, kako kažu, garantiraju sigurnu komunikaciju više od milijardu korisnika ovog servisa.

S druge strane, novo istraživanje pokazuje da imaju mogućnost čitati vaše poruke, i to zbog načina na koji je WhatsApp primijenio protokol za kodirane poruke.

Aktivisti za zaštitu privatnosti kažu da je ovakav propust “velika prijetnja slobodi govora” i upozoravaju da vladine agencije mogu iskoristiti situaciju i “špijuniraju” korisnike koji vjeruju da su poruke koje šalju sigurne.

Facebook je već priznao da prisluškuje svoje korisnike putem Messengera, tako da vam ne ostaje baš previše mogućnosti za privatnu komunikaciju na internetu …

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...