Od sada na YouTube-u možete i chatati, ali samo na mobilnoj aplikaciji

Čini se da bi u dogledno vrijeme sve važnije društvene mreže mogle biti potpuno nalik jedna drugoj. Do sada smo navikli na to da najpopularnije među njima, Facebook i Twitter, međusobno “posuđuju” mogućnosti. Najnoviji redizajn LinkedIna učinit će da ova mreža izgleda poput Facebooka, Instagram je tim putem krenuo već ranije, a sada se tom ujednačavanju u mogućnostima priključuje i Googleov video servis (s društvenom komponentom) YouTube, javlja Bug.

Već mjesecima se najavljivalo, a sada je postalo i službeno. YouTube je svojim korisnicima omogućio chat unutar mobilne aplikacije. Mogućnost je prvo postala dostupna YouTuberima u Kanadi, zemlji koja bilježi najveći broj posjela video zapisa po korisniku u svijetu.

Chat unutar YouTubeove mobilne aplikacije (na Androidu i iOS-u) izgleda poput onog u WhatsAppu ili Messengeru, a omogućava, uz tekstualne poruke, slanje linkova, slika i videa. Nakon što se u Kanadi odradi testiranje na “živom” tržištu, očekuje se da bi ova značajka mogla biti uskoro proširena i na ostatak svijeta.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...