Osnovan HSP AS Obrovac, upozoreno na “maćehinski odnos Obrovca prema Karinu”

Nakon Gračaca, dana 29.01.2017. godine u 17:00 sati osnovana je i općinska podružnica HSP AS Obrovac.

Zboru su nazočili stranački dužnosnici s područja zadarske županije, dopredsjednik ŽV HSP AS ZŽ, gosp. Dario Perković i član predsjedništva HSP AS, gosp. Vlado Kovačević.

Nakon uvodnog protokola za predsjednika podružnice HSP AS Obrovac jednoglasno je izabran gosp. Stjepan Vidović.

Nažalost, kao i većina ruralnih krajeva Hrvatske i Obrovački kraj nije „umakao“ istoj sudbini-nezaposlenost, nemogućnost osiguranja egzistencije, zapuštenost i iseljavanje stanovništva. Gotovo trećina radno sposobnog stanovništva je bez posla i kao takav obrovački kraj je već godinama u vrhu hrvatske nezaposlenosti. Sam Grad Obrovac je derutan i zapušten, gospodarski propao i prometno izoliran izgradnjom autoceste Zagreb-Split.

Novoizabrani predsjednik zahvalio se prisutnima na iskazanom povjerenju i obratio se riječima – od svih obrovačkih naselja u Karinu je situacija daleko najgora. U Karinu kao da je vrijeme stalo u godinama još prije Domovinskog rata. Administrativno pripada Obrovcu koji kao da ima maćehinski odnos prema Karinu Gornjem a i prometna povezanost sa Obrovcem gotovo da i ne postoji. Nema redovite autobusne linije niti prema Obrovcu a niti prema Benkovcu. Dodatno za primjer, u Karinu ima više školske djece ali unatoč tome nema osmogodišnje škole i djeca autobusima putuju u obližnje Kruševo.  Osnivanjem podružnice HSP AS Obrovac želimo to promijeniti te koristim ovu priliku i pozivam sve mlade ljude i simpatizere s područja Karina i Obrovca da nam se pridruže. Da se zajedno izborimo za hrvatsku obitelj i egzistenciju ljudi ovog kraja jer HSP AS zadarske županije ima sposobne ljude čiji je prvenstveni cilj sačuvati hrvatsku obitelj u vlastitoj domovini na način da svatko sebi može osigurati pristojnu egzistenciju i budućnost svojoj djeci.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...