Policija upozorava; Ako imate rodbinu vani, a netko vas zove i traži novac jer mu je pozlilo, pripazite

Prije četiri dana, 5. siječnja, na području PU vukovarsko-srijemske zabilježen je događaj s elementima kaznenog djela prijevare, počinjenog na način da je nepoznata ženska osoba s telefonskog broja strane zemlje stupila u kontakt sa 77-godišnjakinjom s našeg područja, predstavljajući se kao navodna zaposlenica hrvatskog veleposlanstva u Engleskoj, pri tome tražeći od nje uplatu određenog novčanog iznosa za potrebe liječenja člana njene obitelji, koji inače živi u inozemstvu.

Policija upozorava građane da budu oprezni kod takvih slučajeva, piše Index.hr.

“Većinom u ovakvim slučajevima, pozivateljica ima saznanja da žrtva doista ima člana obitelji u inozemstvu, pa kaže da je navedenoj osobi pozlilo te se nalazi u bolnici na liječenju ili da joj je potreban novac za nadoplatu karte i nastavak putovanja prema Republici Hrvatskoj.

Novac za troškove traže hitno da se uplati najčešće putem Western Uniona na nepoznato ime i prezime a žrtvu uvjeravaju da član obitelji nije u mogućnosti javiti se zbog navodnih ozbiljnih problema sa zdravljem.

Upozoravamo građane da ako dobiju takav poziv, dobro razmisle i provjere sve okolnosti prije uplaćivanja novca, odnosno da stupe u kontakt s osobom za koju se navodno traži pomoć ili s nekim od njoj bliskih osoba, kako bi provjerile istinitost dobivenih informacija te kako ne bi postali žrtve prijevare. Ukoliko smatrate da se radi o prijevari ili nekom drugom protupravnom ponašanju, događaj prijavite policiji na broj 192”, navode iz policije.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...