Tajne WhatsAppa: Kako pročitati poruku bez da se to vidi?

Iako se danas svi služimo pametnim mobitelima i imamo desetke aplikacija na svojim uređajima, sigurno postaje neki prečaci koji vam mogu olakšati život. Donosimo vam pet savjeta kako pametnije koristiti popularni WhatsApp.

Danas je WhatsApp postao primarnije sredstvo komunikacije od SMS-ova, Skypea i Gtalka zajedno. Kako bismo vam olakšali korištenje ovom aplikacijom za komunikaciju, donosimo vam nekoliko savjeta:

1. Pročitali ste poruku i niste odgovorili, a ne želite da druga strana to zna?

Blagoslov i prokletstvo istovremenu su oznake na WhatsAppu koje pokazuju je li poruka zaprimljena i je li pročitana. Kako biste izbjegli da druga strana vidi da ste pročitalji poruku, a ne odgovorili, morate slijediti ove upute: Settings > Account > Privacy > Read Receipts. I zatim ‘otklikate’box. Međutim, ovo uklanjanje ‘viđene poruke’ otežat će i vama život jer nećete moći vidjeti jesu li vaše poslane poruke pročitane.

2. Tko čita vaše poruke u grupnom chatu?

Grupni chatovi su ili preaktivni ili suspektno tihi. Pogotovo ako tražite od ekipe da vam vrate novac. Kako biste otkrili tko se pretvara da nije pročitao poruku, pritisnite duže na vašu poslanu poruku i zatim idite na ‘Information key’ ako ste na Androidu, ili svajpajte prema desno ako ste korisnik iOS operativnog sustava.

3. Sakrijte zadnji ‘seen’

Kako biste onemogućili ostalim korisnicima da vide kada ste zadnji put bili online, slijedite ove upute: Settings > Account > Privacy > Last Seen. Ovaj ‘spas’ istovremeno je i patnja jer će to onemogućiti i vama da vidite kada su drugi ljudi zadnji puta bili online.

4. Utišajte grupne poruke

Grupne poruke ponekad uistinu znaju biti iritanten. Na Androidu možete isključiti njihov zvuk tako da u određenom chatu prvotno izaberete ‘Menu’,a potom ‘Mute’. Na iPhoneu možete pronaći istu opciju u Group Infostavci.

5. Koristite WhatsApp na vašem računalu

Ako vas šefovi mrko gledaju jer neprestano primate mobitel u ruke tijekom radnog vremena i reagirate na zvukove notifikacija, pravo je vrijeme da skinete WhatsApp verziju za desktop i nastavite se neometano dopisivati sa svojim prijateljima bez ukora nadređenih, piše N1.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...