Velika fotogalerija; „Olimpijska bajka Šime Fantele i Igora Marenića“

U Gradskoj loži sinoć je otvorena izložba povodom osvajanja zlatnog odličja na Olimpijskim igrama u Riju 2016; „Olimpijska bajka Šime Fantele i Igora Marenića“.

Izložbu je otvorio gradonačelnik Grada Zadra, Božidar Kalmeta.

Mi danas ovdje imamo ono što oni nemaju, dva iznimna dečka i njihovog trenera, koji su kroz znoj i muku dosegli sportske olimpijske visine, a prije toga svjetske i europske. Ova dva dečka i njihov trener počeli su sa starim kombijem i zakrpanim jedrima i suprostavili se bogatim i moćnim jedriličarskim zemljama.

Goste su također pozdravili ravnateljica Narodnog muzeja Renata Peroš, trener trofejnojnog dvojca Edo Fantela i zadarski nadbiskup mons. Želimir Puljić.

Organizirali smo izložbu s puno entuzijazma, a ujedno je ovo i rođendanski poklon Šimi Fanteli. Svime što smo vam večeras prikazali htjeli smo vam, prije svega, pokazati koliki put smo prešli i koliko je to trajalo, rekao je među ostalim Edo Fantela.

Kroz fotografije mogu se pratiti njihovi počeci dok još nisu djelovali zajedno pa sve do velikog prošlogodišnjeg uspjeha u Brazilu. Posebnost izložbe je jedrilica s kojom su osvojili medalju na OI.

Izložba se može razgledati do 10. veljače.

 

Smatrate li da se vi ili netko vama blizak ne bi trebao nalaziti u ovoj galeriji? Ispunite Zahtjev za uklanjanje sadržaja a mi ćemo svakako pokušati uvažiti sve vaše objektivne razloge za isti. Svakako vas molimo da prije toga pročitate sve odredbe prije ispunjavanja istog.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...