Zadar kod Mega Leksa; Marinković: “Dobro smo se spremili!”

Košarkaši Zadra u nedjelju od 19 sati gostuju kod Mega Leksa u ogledu 19. kola ABA lige. Domaćin na ABA-ligaškoj ljestvici ima pobjedu manje od Zadra, ali u posljednje vrijeme igra sve bolje i igrači Nevena Plantaka trebat će uložiti maksimalan napor kako bi stigli do prilike za uzeti bodove u Srijemskoj Mitrovici.

Mega Leks je ekipa koja igra maksimalno agresivno svih 40 minuta i uvijek su na granici faula. Da bi im parirali mi trebamo ući još agresivnije od njih u utakmicu. Riječe je o mladoj ekipi koja se posjednje vrijeme diže u formi, što se vidi iz dvije posljednje utaklmice protiv najjačih momčadi lige Crvene Zvezde i Cedevite u kojima su bili u igri i za pobjedu. Trebamo ući hrabro u utakmicu i pokušati biti bolji od njih, poručuje trener Zadra Neven Plantak.

Zadar je tijekom ovog tjedna ostvario uvjerljivu prvenstvenu pobjedu nad Kvarnerom što ohrabruje uoči sutrašnjeg gostovanja.

Kvarner nije mjerilo, ali u svakom slučaju svaka pobjeda važna je za ozračje u momčadi. Dolaskom novih igrača konkurencija je osnažena i bolje se trenira. Igrači su stvarno motivirani na treninzima i nadam se da će se to što prije pokazati na igri i rezultatima.

Najbolji igrač Zadra ove sezone i trenutno prvi strijelac ABA lige Ivan Marinković svjestan je da je pred njima zahtjevno gostovanje…

Očekuje nas teška utakmica u Sremskoj Mitrovici. Oni igraju sve bolje u posljednje vrijeme i puno su nego li to pokazuje stanje na ljestvici. Dobro smo se spremili, dat ćemo sve od sebe pa ćemo vidjeti hoće li to biti dovoljno, poručio je centar Zadra.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...