Završila liga Šibenik – Zadar na Višnjiku; Nakon 8 kola PK Zadar prvi u kategoriji mlađih kadeta i početnika

Zadnja dva kola lige Šibenik – Zadar otplivana su u organizaciji PK Jadera u Zadru na bazenu Višnjik, 21. siječnja 2017. godine. U oba kola plivane su tri discipline a ekipa plivačica i plivača isplivala je ukupno 30 odličja od čega 6 zlatnih, 11 srebrnih i 13 brončanih odličja.

7 natjecatelja „Zadra“ je po ukupnom zbroju bodova ušlo u prvih troje plasiranih plivačica i plivača i to: Katarina Kozulić druga u kategoriji početnika, Antea Grgin i Lovre Dellavia treči u istoj kategoriji. U kategoriji ml. kadeta druga je bila Lucija Klasić, Marija Dora Bačić bila je treća u kategoriji kadeta a za juniore treće mjesto je isplivala Andrea Anna Milin i drugo mjesto Antonio Milin.

Po ukupnom zbroju bodova po klubovima u kategoriji ml. kadeta i početnika PK Zadar je na prvom mjestu sa 3890 bodova; plivačice su na prvom mjestu sa osvojenih 2338 bodova dok su plivači na drugom mjestu sa ukupno 1552 osvojena boda. Na drugom mjestu se nalazi PK Šibenik sa 3332 bodova a na trećem je mjestu PK Jadera sa 2708 osvojenih bodova.

U kategoriji kadeta i starijih PK Zadar je na drugom mjestu s osvojenih 4560 bodova  a u ovoj kategoriji plivači su zauzeli prvo mjesto sa osvojenih 2310 bodova dok su plivačice uplivale na drugo mjesto sa 2250 osvojenih bodova. Ukupni pobjednik starijih kategorija je PK Šibenik sa 4842 bodova a a PK Jadera je na 3.mjestu sa 3230 bodova.

Za PK Zadar je u ova dva kola lige plivalo 60 plivačica i plivača a do odličja su došli: u kategoriji seniora Katja Čizmin: 1. na 50 m prsno i 2. na 200 m leđno, dok je Lucija Mijolović osvojila brončano odličje na 100 m slobodno. Za juniore su odličja isplivali: Andrea Anna Milin tri odličja ( dva srebrna na 50 m prsno i na 200 m leđno te broncu na 100 m slobodno);Lea Matešić srebro na 100 m slobodn i Petra Rudić broncu na 50 m prsno i na 200 m leđno. Za plivače juniore odličja su isplivali Antonio Milin zlato na 50 m prsno,srebro na 200 m leđno i na 200 m leptir kao i broncu na 100m slobodno, Filip Petani je isplivao također tri odličja (Zlato na 200 m leđno, srebro na 100 m slobodno i bronca na 200 m leptir) i Bruno Šarić srebro na 50 m prsno. Za kategoriju mlađih juniora tri  odličja je isplivao Božo Puhalović ( zlato na 200 m leđno i broncu na 5o m prsno i na 100 m slobodno). Za kadete jedno odličje i to je uspjelo Dini Tot srebro na 50 m prsno.U kategoriji ml. kadeta isplivana su četiri odličja a to je uspjelo Luciji Klasić koja je isplivala zlato na 200 m leđno, i zlato na 100 m slobodno, Ivana Kovačević isplivala je srebro na 50 m prsno i Dina Volarević koja je uspjela isplivati brončano oličje na 100 m slobodno.

U kategoriji početnika najuspješnija je plivačica Katarina Kozulić s čak četiri isplivana odličja i to srebro na 100 m slobodno i tri bronce (25 m slobodno, na 50 m prsno i na 25 m leđno). Za plivače početnike odličje je isplivao Lovre Dellavia i to broncu na 50 m prsno

Za ove odlične plasmane i brojna odličja zaslužni su članovi plivačke ekipe a to su : Lea Matešić, Lucija Mijolović, Katja Čizmin, Sara Radman, Petra Rudić, Andrea Anna Milin, Petra Lučev, Ema Molnar, Iva Šimurina, Nikolina Dukić, Klara Rakvin, Dina Tot, Karla Kovačević, Gabriela Gulan, Emanuela Gulan, Loris Lapčić, Sara Zrilić, Mara Šestan, Dunja Krpina, Korina Miletić, Marcela Lovrović, Karla Mužanović, Tonka Letinić,Dina Volarević, Lucija Klasić, Ivana Kovačević, Ana Knežević, Nera Jurjević, Antea Grgin, Katarina Kozulić, Filip Petani, Bruno Šarić, Antonio Milin, Mateo Čirjak, Božo Puhalović, Toni Pedišić, Leon Rupnik- Buterin, Toni Perović, Ivan Šango, Lorenzo Kuštera, Niko Škarpona, Luka Belić, Luka Barešić, Jakov Ćošić,Tibor Harapin, David Radeka, Adrian Šaponja, Lovre Knežević, Lovre Babić, Antonio Kovačević, Erik Perović, Dominik Kovačević, David Štulina, Lovre Pedišić, Šimun Juričević, Ivan Puhalović, Petar Jukić, Luka Gabriel Ninčević i Lovre Dellavia.

Natjecatelje su vodili treneri: Josipa Nekić, Danijela Kurtin, Željko Olujić i Ivan Karavida..

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...